Barça

Realista però ambiciós

Kevin-Prince Boateng assumeix que no arriba per ser titular sinó per ajudar, però es fixa com a objectiu guanyar-se la continuïtat

Assegura que Messi és el millor “de tots els mons”

Kevin-Prince Boateng ha passat unes últimes hores frenètiques des que es va saber que havia estat l’escollit per reemplaçar Munir a la davantera del FC Barcelona i que es convertiria en el segon fitxatge en el mercat d’hivern del club blaugrana. Primeres hores a Barcelona, primeres declaracions al canal del club i ahir va passar la pertinent revisió mèdica, va signar el contracte al costat del president i la plana major de l’àrea esportiva, i va trepitjar per primera vegada la gespa del Camp Nou abans d’oferir la seva primera roda de premsa, que en aquesta ocasió va ser a la sala de premsa Ricard Maxenchs.

Arriba cedit fins a finals de temporada, cessió per la qual el Barça pagarà un milió d’euros al Sassuolo, que també es reserva una opció de compra de vuit milions. Que fos l’escollit ha estat una sorpresa, no tant per la seva qualitat –que està demostrada després d’una trajectòria en diversos clubs de múltiples lligues– com per la seva edat, a punt de fer 32 anys, i perquè els seus millors dies com a futbolista ja semblen haver passat. A ell també el va sorprendre rebre la proposta, però quan la va rebre no va dubtar gens ni mica a fer les maletes i acceptar el repte. “Volia venir corrent a Barcelona, no en avió... És una oportunitat que no podia deixar passar”, va assegurar Boateng, que va admetre que li sabia greu deixar el Sassuolo perquè “hi havia un gran grup”.

L’oportunitat de convertir-se en jugador del Barça li arriba passada la trentena i quan menys s’ho esperava. Per a ell és un “honor i un somni”, i un fet que no s’esperava gens ni mica. “Soc una persona realista, però quan somies pots rebentar la realitat, i treballo per això. Treballo cada dia perquè els meus fills em vegin com un ídol, com un exemple. I és una gran oportunitat poder jugar en aquest club”, va dir. D’ell s’ha destacat el seu fort caràcter, que en el passat li va generar alguns problemes. Precisament, Manolo Márquez, que el va tenir com a tècnic a Las Palmas, reconeixia a aquest diari que tenia alguns dubtes sobre com acceptaria suplències reiterades, però al mateix temps confiava que si sap assumir el seu paper pot ser un futbolista molt aprofitable.

Doncs bé, no va quedar cap dubte que Kevin-Prince Boateng sap per què l’han fitxat i quin és el seu rol a l’equip: “No he parlat amb Valverde, però sé que no arribo per ser titular. Aquí hi ha jugadors excel·lents. Vinc a aportar experiència i ajudar l’equip.” Això no vol dir, però, que hagi vingut a Barcelona de vacances perquè el seu objectiu és aprofitar les oportunitats que tingui, fer-ho bé i guanyar-se el dret que el Barça pensi a exercir la seva opció de compra a finals de la temporada: “Em vull quedar al Barça després de la cessió. Aquest és el meu objectiu i treballaré per això.” Vol ajudar l’equip a guanyar tots els títols i sap que la seva polivalència hi juga a favor perquè pot ocupar qualsevol de les posicions d’atac.

De fet, només ha estat en els últims anys que ha jugat de referència. “Crec que puc ser un plus per a l’entrenador perquè puc jugar en diverses posicions i tinc molta experiència. Tinc quasi 32 anys i el rol de 9 és perfecte per a mi ara, em sento còmode en aquesta posició”, va argumentar. Té tantes ganes de jugar que es va oferir a Valverde per entrar ja en la convocatòria contra el Sevilla per a avui en la copa del Rei, i va insistir que físicament està en perfectes condicions. També és un factor positiu que ja conegui la lliga espanyola. El Barça ha valorat molt aquest factor a l’hora d’escollir-lo i descartar altres candidats. A més, en la temporada a Las Palmas ho va fer molt bé, i va acabar amb deu gols. “Conec la lliga, Espanya és com una casa per a mi i tinc experiència. Aquí es juga el futbol més maco.”

La frase sobre Cristiano

En una entrevista ara fa dos anys, Boateng va elogiar Cristiano Ronaldo, de qui va dir que era el millor del món i un exemple pel seu treball. Ahir van preguntar-li sobre aquesta afirmació, encara que no es recorda tant que, com han fet altres, en la resposta també afirmava que Cristiano “domina aquest món” però Messi “està per sobre de tot”.

Ahir, però, i per si hi havia algun dubte, sobretot a Madrid, sobre qui considera que és el millor, va ser absolutament taxatiu. “Soc jugador del Barça i el millor jugador del món és Messi. El millor de tots els mons, ho ha demostrat en els últims deu anys. És un regal jugar al seu costat”, va concloure Kevin-Prince Boateng, que va acabar la seva primera roda de premsa com a nou jugador blaugrana amb un “gràcies i fins aviat” entre les rialles dels periodistes presents a la sala.

EL PROTAGONISTA

Volia venir corrent a Barcelona, no en avió... És una oportunitat que no podia deixar passar. És tot un honor jugar al Barça
No he parlat amb Valverde, però sé que no arribo per ser titular. Hi ha jugadors excel·lents. Vinc a aportar experiència i ajudar l’equip
Crec que puc ser un ‘plus’ per a l’entrenador perquè puc jugar en diverses posicions i tinc molta experiència. Estic còmode fent de 9
Soc jugador del Barça i el millor jugador del món és Messi. El millor de tots els mons, ho ha demostrat en els últims deu anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)