El Barça cau al Pizjuán (2-0) i es complica molt el passi a semifinals

Copa. El conjunt blaugrana, amb moltes rotacions i amb Boateng debutant com a titular, s’ha vist superat clarament pel Sevilla, que ha decantat la balança en el segon temps amb gols de Sarabia i Ben Yedder

Com ja li va passar en l’anada dels vuitens de final, al camp del Llevant, el Barça ha tornat a jugar sense moltes de les seves peces clau i ha caigut derrotat al Sánchez Pizjuán, però aquest cop amb un resultat molt pitjor (2-0), que obligarà a protagonitzar una altra remuntada, molt més complicada, si vol passar a les semifinals de copa. Després d’un inici correcte, l’equip blaugrana s’ha anat desdibuixant i ha estat clarament superat pel conjunt andalús, que ha fet els dos gols al segon temps.

Sense Messi ni Busquets, que ni havien viatjat a Sevilla per decisió tècnica, l’onze que ha presentat el Barça ha estat ple d’inhabituals. Jordi Alba, Luis Suárez i també Coutinho s’han quedat d’inici a la banqueta i la gran sorpresa ha estat la titularitat de Boateng, que tot just va ser presentat ahir i només ha realitzat un únic entrenament amb els seus nous companys. A més, Malcom i Aleñá també han format part d’un onze força atípic, amb la presència també de Semedo com a lateral esquerre.

El Barça no ha començat malament, tot i les nombroses rotacions, oferint una cara seriosa i més o menys sòlida, però amb el pas dels minuts, ha perdut el control inicial i el Sevilla s’ha mostrat superior, i sobretot més incisiu. Fins la primera mitja hora, cap dels dos equips ha inquietat en excés l’altre, però en el tram final del primer temps, això ha canviat. Ben Yedder a estat a punt de marcar en dues accions, però primer ha xutat fora i després Cillessen ha salvat el gol. Entremig, Malcom ha desaprofitat la millor oportunitat fins llavors –gairebé l’única clara del Barça en la primera part–, quan després d’una gran passada d’Arthur i de deixar clavat el porter sevillista, Juan Soriano, ha disparat fora quan tenia gairebé tota la porteria per ell.

Sense canvis per reprendre la segona part, els problemes s’han agreujat i la superioritat del Sevilla ha continuat, fins que al minut 58, ha acabat decantant la balança, amb un gol de Sarabia al segon pal després de la centrada des de l’esquerra de Promes. Valverde ha reaccionat donant entrada a Luis Suárez i Coutinho, per Boateng i Malcom, però l’equip no ho ha fet i faltant un quart d’hora, en una acció en què la defensa s’ha relaxat en la transició després d’una pèrdua de Coutinho, el Sevilla ha fet el segon gol, obra de Ben Yedder. Jordi Alba ha estat l’últim canvi per als blaugrana, que han protagonitzat alguna acció de perill aïllada, com un xut creuat de Suárez, però han estat incapaços de retallar distàncies, complicant-se molt l’eliminatòria, a l’espera del partit de tornada al Camp Nou, dimecres vinent.