Barça

El nou metrònom

Arthur Melo va tornar signar una actuació destacable en el clàssic i es consagra com un futbolista cabdal per a l’equip i per mantenir l’estil de joc blaugrana

Està encantat de com li van les coses i ara vol marcar

El club, els companys, el cos tècnic, la crítica especialitzada i l’afició coincideixen que Arthur Melo és una de les grans i millors sorpreses aparegudes aquesta temporada. I posar tothom d’acord en el món barcelonista no és gens fàcil. Però aquest jove brasiler ho ha aconseguit. I amb molt poc temps, una dada que encara dona més valor a la gesta. “Només fa sis mesos i ja és titular en aquest Barça. És espectacular”, assegura, feliç, a L’Esportiu una persona del seu entorn més proper. A Arthur, de moment, totes li ponen. Al camp, s’ha guanyat la titularitat a còpia de bons partits després del punt d’inflexió que va suposar la seva titularitat i actuació en el partit de Champions contra el Tottenham a Wembley. En un dels camps més mítics per a l’equip blaugrana es va consagrar amb una exhibició futbolística.

I fora del terreny de joc, la seva adaptació a l’equip i a la ciutat és absoluta. Un factor molt important per als nouvinguts. I si a més a més té l’aprovació de la grada, oli en un llum. “Està molt bé, molt content amb tot el que li està passant. Encantat amb la ciutat, el seu clima, i és amic de tots els companys. Està disfrutant molt amb la seva experiència en el Barça, aprenent cada dia més en els entrenaments”, comenta el seu amic. Quan juga també transmet aquesta sensació de felicitat i confiança. En el clàssic de la copa del Rei va tornar a signar un gran partit. Va ser el millor dels tres migcampistes del Barça, i això que no ho tenia gens fàcil perquè al seu davant hi tenia a dos dels migcampistes més consagrats del món, com són Modric i Kroos. Però Arthur no es va arronsar, i malgrat la seva edat va jugar com sempre. Va saber assumir la responsabilitat en un clàssic quan pitjor ho va passar el Barça i no va perdre mai els nervis. Aquesta és una de les seves millors qualitats, la tranquil·litat amb què juga, ja sigui a la zona central, més endarrerit o a prop de Ter Stegen. “Té una mentalitat molt forta. No sent la pressió en cap partit, encara que sigui una final de la Champions o de la copa del món. Té la mateixa enteresa per fer les coses i tranquil·litat. Només cal mirar el seu partit d’ahir. No tenia por de mantenir i conduir la pilota davant d’un dels millors del món com Modric en aquella posició. Té una personalitat increïble”, diu.

Les seves estadístiques contra el Real Madrid són el millor exemple de la importància de la seva presència en el joc del Barça. Va ser el jugador que més pilotes va tocar en tot el partit –99– i també el que més encert va tenir en la passada –72–. El seu encert en aquest apartat és del 93%, segons les dades del lloc web del club blaugrana. Només va perdre dues pilotes en els noranta minuts que va estar sobre el camp i en va recuperar un total de sis, una xifra gens menyspreable per a un interior i que exemplifica perfectament que també és un jugador rellevant pel que fa a tasques defensives. Sap anar bé a la pressió i també és bo en l’anticipació. En els últims partits també se l’està veient amb més confiança per fer passades més verticals, d’aquelles que trenquen línies de pressió i que són imprescindibles en el joc blaugrana. També en els desplaçaments en llarg les seves xifres estan creixent respecte dels seus primers partits de la temporada. De moment ha fet dues assistències de gol. Els jugadors del Madrid només el podien aturar amb faltes. Va ser el blaugrana que més en va rebre, amb un total de cinc.

Només li queda el repte d’estrenar-se com a golejador en un partit oficial, després que en la pretemporada marqués un golàs amb un xut des de fora de l’àrea. És un dels reptes que s’ha marcat de cara als propers partits. “Aviat farà gols, perquè també és bo en la finalització. Ara fa el millor que sap fer, jugar des del darrere i moure la pilota d’un costat a un altre, però vol marcar. No canviarà el seu estil, però té ganes de fer un gol”, reconeix el seu amic.

En Arthur, el Barça ha trobat el seu nou metrònom. Un continuador del segell que va deixar Xavi Hernández i un futbolista que, com el de Terrassa, domina a la perfecció el temps i l’espai amb una pilota als peus. Salvant les distàncies perquè el brasiler només té 22 anys i encara n’hi queden molts de carrera, la similitud entre tots dos és espectacular. Físicament baixos però amb una capacitat brutal per entendre el joc, associar-se, girar-se ràpid i protegir la pilota, el bé més preuat per al Barça, com ningú. El brasiler vol fer història en el club blaugrana i considera que està en el millor equip per aconseguir títols i consagrar-se com un gran futbolista. Va debutar en l’elit l’any 2017 amb el Grêmio de Porto Alegre, però la seva progressió és brutal. En poc temps podria aparèixer en les llistes de guardons individuals.

Satisfet amb De Jong

Arthur veu amb bons ulls el fitxatge de Frenkie de Jong, que serà company seu a partir de la temporada vinent. Malgrat que es tracta d’un altre migcampista, i per tant, competència directa, està convençut que són compatibles i que poden jugar plegats en un mateix onze. El considera un gran jugador, amb algunes característiques similars a les seves però també d’altres de diferents, i que plegats poden liderar el Barça del present i del futur.

LES XIFRES

93
per cent
d’encert en la passada té Arthur aquesta temporada en els partits oficials disputats.

SEMBLANCES

6
pilotes
va recuperar en el partit de la copa del Rei contra el Real Madrid al Camp Nou.
5
faltes
va rebre en el clàssic. Va ser el jugador del Barça al qual van fer-ne més.
Com Xavi, domina a la perfecció el temps i l’espai amb la pilota i té gran personalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)