Barça

L’última derrota, contra Valverde

En la lliga. El Barça del ‘Tata’ Martino va caure per 1-0 amb un gol d’Iker Muniain contra l’Athletic del ‘Txingurri’

San Mamés, el nou o el vell, és un estadi complicat. L’Athletic Club ha convertit el seu camp en un fortí. Tot i que aquesta temporada l’equip que entrena Gaizka Garitano està vivint un curs complicat, en la lliga a San Mamés només ha perdut dos partits. Per al Barça, l’estadi bilbaí ha estat un camp complicat, on sempre ha hagut de lluitar de valent per obtenir-hi el triomf. En lliga, de fet, els blaugrana hi han jugat fins ara 87 partits i n’han guanyat només 26, menys d’un terç –n’hi han empatat 19 i n’hi han perdut 42–. D’aquestes 26 victòries, però, el Barça n’ha aconseguit quatre en les seves últimes quatre visites. De fet, l’última derrota blaugrana a l’estadi de San Mamés en lliga es remunta a la temporada 2013/14. El Barça l’entrenava Gerardo Martino i l’Athletic Club, Ernesto Valverde.

El partit es va disputar l’1 de desembre del 2013, i arribava després d’un gran inici de temporada, però el Barça visitava San Mamés després de perdre a Amsterdam, on va encaixar la primera derrota de la temporada contra l’Ajax en la fase de grups de la Champions. Contra l’Athletic va arribar la segona derrota del curs, i va arribar amb un equip que entrenava Ernesto Valverde, ara a la banqueta blaugrana. En aquell partit, els de Martino no van trobar el seu lloc en cap moment i un gol d’Iker Muniain en el minut 70 va doblegar el fins llavors líder de la lliga, que veia com l’Atlético de Simeone –que acabaria guanyant la competició– l’igualava en la classificació. Aquella derrota va ser l’estrena del Barça al nou San Mamés, i l’últim cop que els blaugrana s’han deixat punts a Bilbao. Després d’aquella derrota en la lliga 2013/14, això sí, el Barça també ha encaixat dues derrotes més a San Mamés, però en altres competicions. Una en l’anada de la supercopa d’Espanya, la temporada 2015/16 (4-0) i l’altra, el curs 2016/17, en l’anada dels vuitens de final (2-1) de la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)