Barça

San Mamés, l’últim escull abans d’una petita treva

Balanç notable. El de demà és l’onzè partit del Barça en aquest inici del 2019 sense descans, en què ha ampliat el lideratge en la lliga i s’ha posat a un pas de la final de copa

Onze partits, sis de lliga i cinc de copa, en només 36 dies. Són els que haurà jugat el Barça, un cop acabi el duel de demà a San Mamés, en aquest inici de 2019 sense descans, des que va arrencar l’any amb la visita el 6 de gener al camp del Getafe. Tota una marató de partits, amb cinc setmanes seguides en què els blaugrana han hagut d’afrontar sempre una jornada de lliga i un enfrontament de copa, que com a mínim culminaran ara amb una petita treva, ja que la pròxima setmana, el conjunt de Valverde només ha d’afrontar un partit, dissabte que ve, contra el Valladolid al Camp Nou.

Ha estat poc més d’un mes molt carregat, tot i que el tècnic blaugrana ha apostat per fer moltes rotacions, sobretot en els duels d’anada dels vuitens i els quarts de la copa, però que, per contra, ha estat més que profitós per als seus interessos. I és que, més enllà d’haver superat les eliminatòries de la copa contra el Llevant i el Sevilla, havent de remuntar en la tornada, i d’estar ara mateix a només 90 o 120 minuts de la seva sisena final de copa seguida –tocarà fer valer a finals de mes al Santiago Bernabéu l’1-1 aconseguit dimecres a l’Estadi–, on el Barça ha mostrat la seva cara més fiable, sense gairebé deixar que es notés el desgast per la copa, ha estat en el campionat de lliga, en aconseguir quatre victòries –contra el Getafe, l’Eibar, el Leganés i el Girona– i un empat –la setmana passada contra el València– en els cinc partits jugats aquest any. 13 punts de 15 possibles que han permès reforçar el lideratge i ampliar la diferència amb l’immediat perseguidor, l’Atlético de Madrid. I és que els colchoneros, van tancar el 2018 a només tres punts dels blaugrana, però ara ja estan a sis, després d’empatar al Pizjuán i perdre al Benito Villamarín. El Madrid, per la seva banda, va arribar al Nadal a 8 punts dels blaugrana, tot i que amb un partit menys, i ara continua a la mateixa distància, tot i que ja amb les mateixes jornades disputades.

Avui, l’Atlético o el Madrid, o tots dos, es deixaran punts, ja que s’enfronten al Wanda Metropolitano. Passi el que passi a Madrid, doncs, sempre, això sí, que facin la feina a San Mamés, els blaugrana sortiran d’aquesta jornada una mica més líders, abans d’aquesta petita treva que marca el calendari amb cinc dies sense partit, per afrontar, després de rebre el Valladolid, un tram duríssim, amb quatre sortides seguides, a Lió, al Pizjuán i, per partida doble, al Bernabéu.

DESCANS VITAL

Getafe - Barça 1-2
18a JORNADA DE LLIGA
Llevant - Barça 2-1
ANADA DE 1/8 DE COPA
Barça - Eibar 2-0
19a JORNADA DE LLIGA
Barça - Llevant 3-0
TORNADA DE 1/8 DE COPA
Barça - Leganés 3-1
20a JORNADA DE LLIGA
Sevilla - Barça 2-0
ANADA DE 1/4 DE COPA
Girona - Barça 0-2
21a JORNADA DE LLIGA
Barça - Sevilla 6-1
TORNADA DE 1/4 DE COPA
Barça - València 2-2
22a JORNADA DE LLIGA
Barça - Madrid 1-1
ANADA DE 1/2 DE COPA

MILLOR SITUATS

La setmana que ve els blaugrana només tindran un partit, contra el Valladolid
El Barça va acabar el 2018 amb 3 punts més que el segon, l’Atlético, i ara ja li’n treu 6
Athletic - Barça 10/02
23a JORNADA DE LLIGA
Barça - Valladolid 16/02
24a JORNADA DE LLIGA
Olympique Lió - Barça 19/02
ANADA 1/8 DE CHAMPIONS
Sevilla - Barça 23/02
25a JORNADA DE LLIGA
Madrid - Barça 27/02
TORNADA DE 1/2 DE COPA
Madrid - Barça 02/03
26a JORNADA DE LLIGA
Barça - Rayo 09 o 10 /03
27a JORNADA DE LLIGA
Barça - Olympique Lió 13/03
TORNADA 1/8 DE CHAMPIONS
Betis - Barça 17/03
28a JORNADA DE LLIGA
ATURADA DE SELECCIONS Del 18 al 26 de març
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)