Barça

Escapçats en el tram decisiu

Arthur estarà entre tres i quatre setmanes de baixa per culpa d’una lesió muscular al bíceps femoral de la cuixa esquerra

El brasiler es perdrà l’anada dels vuitens de la Champions contra el Lió, la tornada de les semifinals de la copa contra el Madrid i els duels de lliga contra l’Athletic Club, el Valladolid, el Sevilla, el Real Madrid i el Rayo

El Barça s’haurà de guanyar les garrofes sense Arthur Melo, que estarà fora dels terrenys de joc entre tres i quatre setmanes per culpa d’una lesió muscular al bíceps femoral de la cama esquerra. Ernesto Valverde, doncs, haurà de plantejar els propers duels, en els quals el Barça es jugarà el ser o no ser en la Champions i en la copa i bona part de les seves possibilitats en la lliga sense el cervell de l’equip, un Arthur que en les darreres setmanes havia tornat a donar sentit al joc del Barça, en erigir-se en la figura més propera a Xavi Hernández des que el de Terrassa va decidir passar els seus darrers anys com a futbolista a Qatar. Tot i que el temps de recuperació marcat pels serveis mèdics del club ha quedat fixat entre les tres i les quatre setmanes, tot indica que Valverde no prendrà cap risc, tractant-se d’una lesió muscular que necessita estar ben cicatritzada per evitar qualsevol risc de recaiguda. Arthur, doncs, té tots els números de perdre’s un total de set partits, que són ni més ni menys que l’anada de les semifinals de la Champions contra el Lió, la tornada de les semifinals de la copa contra el Real Madrid, i els duels de lliga contra l’Athletic Club, el Valladolid, el Sevilla, el Real Madrid i el Rayo Vallecano. Just després, a més, el Barça haurà d’afrontar la tornada de la Champions contra el Lió, a la qual Arthur podria arribar justet, i la visita al Betis, l’únic equip que fins ara ha estat capaç de vèncer al Camp Nou. El calendari a curt termini, doncs, és esfereïdor, i el Barça l’haurà d’afrontar sense un dels jugadors que millor estaven rendint darrerament, un Arthur que estava enlluernant tothom amb una increïble capacitat per moure l’equip, i sense abaixar el nivell en els grans partits, fins al punt de semblar que s’hagués format a la Masia durant un munt d’anys.

Sense substitut

La pitjor notícia, més enllà de la lesió en si mateixa, és que en aquests moments no hi ha cap jugador en la plantilla del Barça que pugui suplir el futbol que aporta Arthur. Amb Busquets i Rakitic com a inamovibles des de fa temporades, Valverde haurà de valorar ara si dona la tercera pota del centre del camp a Arturo Vidal, Sergi Roberto, Coutinho o Aleñá, quatre opcions de diferent perfil i amb punts a favor, però que en cap cas aportaran la lectura i la intel·ligència en el joc de posició d’Arthur. Vidal, per exemple, assegura brega, intensitat i arribada, però amb ell el Barça perdrà sortida de pilota, capacitat per combinar i col·locació. Una segona opció seria Sergi Roberto, i més ara que sembla que Semedo li ha guanyat la partida al lateral, tot i que el reusenc és un jugador que tendeix a trencar línies conduint la pilota més que no pas movent-la. La tercera via seria Coutinho, un jugador que va arribar al Camp Nou com a teòric substitut d’Iniesta. La realitat, però, és que el brasiler, que passa el seu pitjor moment com a blaugrana, ja ha demostrat diverses vegades que naufraga al centre del camp, en ser incapaç d’assegurar la possessió sense pèrdues absurdes. I per acabar apareix Aleñá, ara per ara el jugador més semblant a Arthur. Com a punts negatius, el mataroní acumula pocs minuts en l’elit i s’hauria d’adaptar sense temps de rodatge a un rol que no és ben bé el seu.

A banda d’aquestes quatre opcions, Valverde també podria apostar per Riqui Puig, tot i que sembla poc probable que ho faci, ja que es tracta d’un jugador en la seva última etapa formativa, o per Messi, sense dubt el més capacitat de tots per disfressar-se de Xavi o d’Arthur, malgrat que sembla pràcticament impossible que el Barça estigui en disposició de perdre tot el que l’argentí garanteix jugant més avançat.

A Valverde, doncs, se li ha girat feina, i sense marge d’error. I és que el Barça s’ha quedat sense una de les seves peces més importants, un Arthur que en un temps rècord ha passat a ser un dels titulars indiscutibles de l’equip, una peça primordial que haurà de veure des de la graderia un mes de futbol que s’albira d’altíssima volada.

La incògnita de Messi

Amb Arthur descartat per a San Mamés, totes les mirades segueixen centrades en Messi, que tot i jugar una estona contra el Madrid sembla que continua sense fer net del tot. I és que l’argentí ahir es va quedar al gimnàs, en una demostració que la recuperació de la contractura que es va fer contra el València no evoluciona del tot bé. Tampoc ajuda que les previsions meteorològiques anunciïn pluja per diumenge a Bilbao, fet que pot provocar que la gespa de San Mamés no sigui la millor per forçar. A Messi, doncs, li queden dos entrenaments per continuar provant-se i, arribat el moment, consensuar amb Valverde i amb els serveis mèdics si paga la pena disputar el duel contra l’Athletic. En aquest partit, a més, podria reaparèixer Dembélé, absent des del partit contra el Leganés per un esquinç al turmell, i que ja fa dies que s’entrena amb els seus companys.

L’altra notícia de l’entrenament d’ahir va ser el retorn d’Umtiti, que sembla que s’ha capficat a estar a disposició de Valverde per al duel contra el Lió, el seu exequip. El central francès, que tot i els consells dels metges d’operar-lo va optar per seguir un tractament conservador en la lesió que té al cartílag del genoll esquerre, va fer ahir una part de l’entrenament amb el grup, cosa que fa presagiar que la seva recuperació avança pel bon camí.

L’OBJECTIU

Arthur podria reaparèixer en la tornada de la Champions contra l’Olympique de Lió

QUATRE OPCIONS

Arturo Vidal, Sergi Roberto, Coutinho i Aleñá, les quatre alternatives

NO ACABA DE FER NET

Messi continua fent feina al gimnàs i s’allunya del duel de San Mamés

Segona lesió d’Arthur amb el Barça

Aquesta és la segona lesió com a jugador blaugrana que té Arthur Melo, que a principi de desembre es va estar tres setmanes de baixa per una sobrecàrrega als abductors, una lesió que es va fer en el duel de lliga del Wanda contra l’Atlético de Madrid. En aquella ocasió, la lesió va semblar mínima, però tot i així el migcampista brasiler va necessitar força més temps de l’esperat per poder tornar a vestir-se de curt. En total, Arthur es va perdre els partits de lliga contra el Vila-real i l’Espanyol, el de Champions contra el PSV i la tornada de la copa contra la Cultural Leonesa, uns enfrontaments en els quals, a excepció de l’últim, farcit de rotacions, Ernesto Valverde va apostar per Arturo Vidal com a substitut del brasiler. I aquesta també va ser la tendència en l’inici de la temporada, en la qual Arthur Melo va ser habitualment carn de banqueta en benefici d’un Arturo Vidal que no passaria a ser més suplent que titular fins ben entrada la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)