Barça

“Qualsevol partit a San Mamés és molt complicat”

Cautelós. Ernesto Valverde avisa de la millora de confiança de l’Athletic i per això intentarà formar el millor equip possible tot i el dubte de Messi i la baixa d’Arthur, que treu control a l’equip

Ernesto Valverde coneix l’Athletic i San Mamés millor que ningú dins el vestidor del Barça, i és molt conscient que tot i que els bascos no viuen la seva millor temporada, el d’aquesta nit no serà un partit fàcil. El dubte de Leo Messi, òbviament, no ajuda a veure el partit com a plàcid, i el Txingurri té clar quins condicionats decidiran que l’argentí jugui o no. “En la copa no volíem arriscar i a San Mamés és una situació semblant. Està bé, però si estigués al cent per cent jugaria. Si no ho està, a veure quina decisió prenc”, va dir el tècnic blaugrana. Valverde tampoc podrà comptar amb Arthur, un dels millors futbolistes de l’equip aquest curs. “Perdem un jugador que ens dona control de joc; les lesions són inesperades, però tenim alternatives. No tenim cap jugador que sigui exactament com ell, però tenim Aleñá, que és una mica més ofensiu, Arturo Vidal, que també és més ofensiu i a més no té tant control... També tenim Coutinho... A veure com preveiem que seran els partits i per qui optem”, va assegurar l’entrenador del Barça, que aquest vespre farà “el millor equip que pugui”. I és que la setmana neta que té el Barça entre el partit a San Mamés i la visita del Valladolid “anirà molt bé” per donar descans als jugadors, tant físicament com mental. “Sabem que el calendari és exigent per a qualsevol equip europeu immers en dues o tres competicions, és una barbaritat. És molt difícil mentalitzar-se per jugar cada tres dies un partit d’alt nivell i aquests jugadors ho fan, hi estan acostumats, però costa perquè no només tens una acumulació d’esforç físic sinó també mental”, va explicar. Per això no està clar que contra l’Athletic faci moltes rotacions: “No posarem jugadors carregats perquè no volem arriscar que es trenqui, no volem perdre jugadors.”

El partit, a més, no serà fàcil. De fet, Valverde el té marcat en vermell i no només pel seu passat a Bilbao. “Sabem com juga l’Athletic i que, des de fa anys, els partits que juga el Barça allà són molt complicats, amb una gran pressió ambiental. Serà un partit bonic de veure i un dels més difícils que ens queden fins a final de temporada”, afirma el Txingurri, que avisa dels perills dels lleons. “L’Athletic pressiona molt i intenta que no surtis del teu camp, farà una pressió avançada com fa habitualment i sobretot a casa, i ens dificultarà el joc”, assegura, i creu que amb l’arribada de Garitano han guanyat autoestima: “Quan van venir al Camp Nou ja tenia una gran mentalitat, pressionava molt endavant i van fer un gran partit. Ara veig coses semblants però amb un punt més de confiança. Si enganxen dos bons resultats començaran a mirar amunt.” El tècnic va tornar a ser preguntat sobre si volia entrenar el Barça la temporada que ve. La resposta, contundent: “Quan tingui una resposta sobre això, la donaré.”

ARTHUR

“Perdem un jugador que ens dona control de joc, però tenim alternatives”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)