Barça

Un buit molt difícil d’omplir

Baixa clau. Jordi Alba es perdrà per sanció el seu primer partit aquesta lliga i un dels dubtes serà com resoldrà aquest cop Valverde la seva absència. Les opcions provades fins ara no han acabat de funcionar

“Sempre és un problema substituir Jordi Alba”, va reconèixer ahir Ernesto Valverde, que no podrà comptar avui, per sanció, amb una peça que ara per ara és gairebé indispensable en aquest Barça, com és el de l’Hospitalet. Més enllà de la seva aportació a l’equip des de començament de temporada –ha marcat dos gols i ha donat dotze assistències entre totes les competicions–, Jordi Alba no té cap recanvi natural en la plantilla, cosa que fa que quan no hi és, ja sigui de forma obligada com avui o per decisió tècnica –aquest curs de moment no s’ha lesionat–, el Txingurri tingui tot un maldecap a l’hora d’escollir un relleu.

Fins ara, el lateral esquerre més decisiu de la lliga ha deixat de ser titular en només set partits, dels quals el Barça només n’ha aconseguit guanyar dos, els de setzens de copa contra la Cultural Leonesa. En els dos únics duels de lliga en què no ha format part de l’onze –a Leganés i la setmana passada contra el València–, Valverde va recórrer de totes maneres a ell en la segona part, per intentar arreglar les coses. I és que cap de les opcions per les quals ha apostat el tècnic blaugrana fins ara per donar descans al de l’Hospitalet, ha acabat de funcionar al nivell desitjat.

Vermaelen va ser l’escollit per ocupar el lateral esquerre d’inici en la sisena jornada a Leganés –primera derrota de la temporada–, però des d’aleshores ja no ha tornat a adoptar més aquest rol. El següent a fer-ho va ser Miranda, que va debutar en l’eliminatòria de copa contra la Cultural Leonesa, jugant tots dos partits, i va tenir continuïtat contra el Tottenham en Champions i en l’anada de vuitens de copa contra el Llevant. Des d’aquell duel al Ciutat de València, on com d’altres jugadors va tenir una fluixa actuació –va ser rellevat al descans–, no ha tornat a jugar. Ahir, però, va tornar a la convocatòria, tot i que en una llista de 19 homes. Faltarà veure quin paper li té reservat Valverde. L’opció que sembla més factible, però, és la de Sergi Roberto, que precisament en aquell duel de copa contra el conjunt granota va substituir Miranda i la setmana passada en lliga, contra el València, va ser titular al lateral esquerre, tot i que només la primera part. De totes maneres, el reusenc tampoc s’ha trobat gens còmode en aquesta posició, en què Valverde fins i tot va provar en un partit, al Pizjuán en l’anada dels quarts de copa, Semedo, que també va patir en una posició del tot inhabitual per a ell.

Rakitic i Vidal, 4 grogues

Busquets, i avui també s’hi afegirà Jordi Alba, és l’únic blaugrana que de moment ha complert sanció per acumulació de targetes. Si avui Rakitic o Arturo Vidal en veuen una, però, també ho faran la propera jornada contra el Valladolid, ja que acumulen quatre targetes grogues. Amb tres, hi ha Piqué, Lenglet, Umtiti i Luis Suárez.

SERGI ROBERTO

Ja va ser titular al lateral esquerre contra el València i avui també sembla l’opció més factible
LLIGA Leganés - Barça 2-1
Vermaelen va ser el lateral esquerre titular, fins que el va substituir Jordi Alba en el minut 70, ja amb 2-1 en el marcador.
Barça - València 2-2
Sergi Roberto va ser el lateral esquerre titular, fins que Alba va entrar per jugar-hi tota la segona part, amb 2-1 en el marcador.
CHAMPIONS Barça - Tottenham 1-1
Miranda va ocupar el lateral esquerre tot el partit.
COPA Cultural Leonesa - Barça 0-1
Miranda va ser el lateral esquerre tot el partit.
Barça - Cultural Leonesa 4-1
Miranda va ser el lateral esquerre tot el partit.
Llevant - Barça 2-1
Miranda va ser el lateral esquerre titular però va ser substituït en el descans per Sergi Roberto, amb 2-0 al marcador.
Sevilla - Barça 2-0
Semedo va ser el lateral esquerre titular fins que Alba el va substituir en el minut 80, ja amb 2-0 al marcador.
El del filial, que no comptava des de l’anada de vuitens de copa, ha entrat en la convocatòria
Dels set partits del curs sense Alba de titular, només s’han guanyat els dos amb la Cultural
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)