Barça

Ocasió d’or per enlairar-se

El Barça té una gran oportunitat per deixar el segon classificat de la lliga a vuit punts després de la derrota de l’Atlético contra el Real Madrid en el derbi

Ha entrat en la llista però caldrà veure si comença el partit de titular

El febrer blaugrana fa pujada i el Barça avui té una nova prova d’una exigència indiscutible. Visita San Mamés, un camp on en les últimes temporades l’Athletic de Bilbao sempre li ha posat les coses complicades, així que caldrà treballar-se els tres punts. Valverde ja va advertir que no ho tindran gens fàcil i pocs com ell coneixen el patiment que es pot viure al feu bilbaí si no se surt concentrat al cent per cent.

Un triomf contra l’Athletic seria el millor regal d’aniversari per al tècnic blaugrana, que ahir va fer 55 anys, perquè serviria per consolidar el lideratge en la lliga després del resultat que es va produir en el derbi madrileny entre l’Atlético i el Real Madrid al Wanda Metropolitano. La victòria dels de Solari permet al Barça ampliar la distància amb el seu immediat perseguidor si és capaç de marxar victoriós de San Mamés. El segon classificat ara ja és el Madrid, que després dels últims resultats s’ha situat com el rival del Barça en la lluita pel títol. En cas de victòria, la distància es mantindrà en els vuit punts, una situació molt còmoda per als blaugrana; però una derrota els deixaria a només a cinc i la pressió seria elevada. L’Atlético de Simeone ja es queda a sis punts i si el Barça avui guanya el deixarà a nou.

El Barça no es troba en un mal moment, però l’últim empat contra el València i contra el Real Madrid en la copa del Rei han deixat una sensació agredolça després de la bona ratxa que s’acumulava. El que més preocupa els barcelonistes, però, es l’estat físic de Leo Messi. Tothom està pendent de l’estat de forma de l’argentí, que si bé va entrar en la convocatòria, encara no se sap si sortirà en l’onze inicial. Valver va assegurar que si es troba bé segurament ho farà però caldrà esperar perquè en el clàssic de copa tothom pensava que estaria sobre la gespa des de l’inici i al final només va jugar en la última mitja hora. I a mig gas. També a Bilbao estan pendents del que pugui passar amb el 10 barcelonista. Els de l’Athletic no obliden les actuacions que Messi sol tenir contra ells. Pur espectacle. De fet, en els 23 partits de lliga que Messi ha jugat contra els bascos, mai ha perdut i s’ha convertit en un autèntic flagell amb 15 gols en 23 partits.

En funció de si podrà fer jugar d’inici Leo Messi, Valverde té dues baixes importants de cara al partit de San Mamés. Al mig del camp no podrà comptar amb Arthur, que estarà prop de quatre setmanes de baixa. L’absència del brasiler es un gran contratemps perquè no només garanteix el control del joc i la possessió sinó perquè pràcticament obliga el tècnic a fer jugar Rakitic, un dels futbolistes amb més minuts a les cames. Sense Arthur, Busquets i el croat sembla que tenen dues places assegurades i la tercera se la disputarien entre Carles Aleñá, que en els últims partits està disposant de minuts i que seria d’un perfil més similar al del brasiler, i Arturo Vidal. Tenint en compte que l’Athletic és un equip que sempre ho dona tot sobre la gespa i que exigeix molt físicament, no és gens descartable que Valverde aposti d’inici pel jugador xilè. L’altra baixa és Jordi Alba, per acumulació de targetes. Miranda ahir va entrenar-se amb el primer equip i ha entrat en la llista però el tècnic no hi acaba de confiar del tot i possiblement tornarà a reconvertir Sergi Roberto o Semedo. Al davant, torna Dembélé a la llista però possiblement no jugarà d’inici i el trident serà el que formen Messi, Luis Suárez i Coutinho.

Pel que fa al rival, l’Athletic de Bilbao ha reaccionat amb l’arribada de Garitano a la banqueta malgrat que en l’última jornada van perdre contra la Real Sociedad. Descomptant l’incident en el derbi basc, els bilbaïns havien sumat 15 punts de 21 i feia set partits que no perdien. Com en la majoria de partits, apel·laran a la intensitat i al suport de la seva afició per fer que el Barça es trobi incòmode i intentaran aprofitar les seves ocasions.

EL RETORN

Dembélé torna a la convocatòria però és probable que no surti en l’onze titular

DUBTES

Valverde haurà de suplir la baixa d’Arthur al mig del camp i Alba al lateral esquerre

MESSI

L’argentí es un dels flagells de l’Athletic, al qual ha fet 15 gols en 23 partits de lliga

“Hem de ser intensos i també atrevits”

L’entrenador de l’Athletic, Gaizka Garitano, va assegurar que si volen tenir opcions de guanyar al Barça hauran de ser “intensos i atrevits” malgrat admetre que serà difícil no encaixar cap gol. El tècnic està convençut que Leo Messi jugarà. “Si ha viatjat ho farà. És el millor del món, el que marca la diferència, però sense ell el Barça també guanya perquè tenen cinc o sis jugadors que desequilibren per si sols”, va assenyalar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)