Barça

El club retirarà les medalles a Franco

Junta directiva. S’ha acordat deixar sense efecte les distincions atorgades al general Francisco Franco els anys 1971 i 1974, i tots els efectes honorífics vinculats al seu lliurament. L’acord haurà de ser ratificat pel socis en la propera assemblea de compromissaris.

El portaveu del Barça, Josep Vives, ha anunciat en roda de premsa i un cop celebrada la reunió de la junta directiva, que s’ha acordat deixar sense efecte les distincions atorgades al general Francisco Franco els anys 1971 i 1974, i tots els efectes honorífics vinculats al seu lliurament. L’acord d’avui haurà de ser ratificat pel socis en la propera assemblea de compromissaris.

La junta directiva ha pres aquesta decisió d’acord amb el compromís de revisar novament el cas, des d’un punt de vista històric i documental, assumit davant l’assemblea de compromissaris. Als darrers anys la retirada formal d’aquestes medalles ha estat una demanda periòdica per part de molts socis, a través dels diferents canals del club.

L’any 1971 la junta directiva va atorgar al general Franco la medalla d’or commemorativa de la inauguració del Palau Blaugrana. L’any 1974 va atorgar-li la medalla d’or commemorativa de les noces de platí del Club, obligada per la norma no escrita que implicava que les distincions de nova creació sempre s’havien d’atorgar per primera vegada a Francisco Franco.

El Barça havia atorgat per primera vegada la medalla d’or del club, de nova creació, a la Penya Blaugrana de Manresa, com a organitzadora de la primera trobada de penyes barcelonistes a Montserrat. A requeriment de les autoritats de l’època, el club va crear una nova medalla que es va lliurar a Franco una setmana després dels actes de Manresa.

D’altra banda, també s’ha informat d’alguns canvis a la junta directiva i a l’estructura executiva: Jordi Calsamiglia ha demanat el seu relleu com a secretari de la Junta Directiva per integrar-se al Comitè de Compliance. Mantindrà les seves funcions com a president de la Comissió de Disciplina i com a patró i secretari del Patronat, així com altres funcions en l’àrea social. El càrrec de secretari de la Junta l’ostentarà la fins ara vicesecretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor, responsable del futbol femení i presidenta del Grup Edelmira Calvetó. D’altra banda, Josep Pont ha estat designat directiu responsable de l’Àrea Comercial. Xavier Vilajoana compatibilitzarà la seva responsabilitat al futbol formatiu amb el projecte Masia 360. En l’àmbit executiu, Albert Soler, director d’esports professionals, assumirà també les relacions institucionals esportives de l’àrea de futbol, concretament, amb la FIFA, la UEFA, l’ECA, la RFEF, la FCF, i la LFP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)