Barça

Un primer pas per tornar; Umtiti treballa amb el grup

Bona notícia. Malgrat que encara no hi ha cap data fixada per al seu retorn als terrenys de joc per culpa de les molèsties al genoll, el defensa francès fa un avanç exercitant-se amb tots

Excel·lent notícia la que es va viure ahir a la ciutat esportiva del FC Barcelona en el retorn a la feina dels jugadors del primer equip després de gaudir de dos dies de festa. Sobre la gespa, i exercitant-se amb el grup per primer cop, s’hi va poder veure Samuel Umtiti, aturat des de fa mesos per culpa de les molèsties que arrossega des de fa temps al cartílag del genoll esquerre.

El defensa francès es va fixar com a objectiu que volia estar en condicions de cara a l’eliminatòria de Champions contra l’Olympique de Lió, l’equip d’on el Barça el va fitxar i, per tant, un duel especial per a ell. I per això ha pressionat per ser-hi. Que pogués entrenar-se amb els companys, però, no significa que Umtiti pugui tornar a la gespa en el duel contra els francesos. Viatjarà a Lió amb tota seguretat però no està gens clar que ho faci havent rebut l’alta mèdica. Podria ser un cas com el de Leo Messi, que va desplaçar-se a Milà per no perdre’s cap entrenament però no va jugar contra l’Inter i es va quedar a la grada.

Cal tenir en compte que Umtiti fa molts mesos que està allunyat dels terrenys de joc i està molt faltat de ritme de competició. El seu últim partit va ser el 24 de novembre contra l’Atlético de Madrid al Wanda Metropolitano. Després van tornar a aparèixer les molèsties al cartílag del genoll i es va haver de tornar a aturar. Ja li havia passat a l’inici de la temporada. En el duel contra l’Atlético reapareixia després d’estar fora durant dos mesos, quan va jugar contra el Leganés el 26 de setembre.

En aquell moment, els metges del primer equip ja li havien recomanat que passés per la sala d’operacions per solucionar els problemes al cartílag del genoll esquerre. Sempre han considerat que pel tipus de lesió la cirurgia és la millor solució. Umtiti, però, s’hi va negar en rodó. I tornaria a no escoltar els consells dels metges blaugrana quan va tornar a estar de baixa per segon cop. Contravenint les opinions dels doctors, va mantenir la seva voluntat de continuar amb un tractament conservador i va marxar a Doha, a Qatar, a un centre especialitzat per seguir una teràpia que va durar tres setmanes. Malgrat les dures jornades de feina, la millora experimentada no va ser suficient i va haver de continuar fent el tractament conservador a Barcelona. No es va fixar mai la seva data de reaparició. Ahir, per fi, ja va poder entrenar-se amb el grup, així que el seu retorn als terrenys de joc sembla cada cop més proper.

COM MESSI A MILÀ

El defensa viatjarà a Lió, però podria fer-ho sense l’alta i per entrenar-se

TOSSUT

Umtiti es va negar a operar-se i ha prioritzat seguir un tractament conservador

L’ÚLTIM PARTIT

Va ser el 24 de novembre contra l’Atlético i després d’estar dos mesos de baixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)