Barça

Bartomeu: “Sóc optimista amb la renovació de Jordi Alba”

Balanç. El president del Barça creu que l’oferta que ha fet el club al lateral de L’Hospitalet està “en concordança” amb el seu paper a l’equip i no està preocupat pels tres empats consecutius dels de Valverde

Josep Maria Bartomeu ha repassat l’actualitat del Barça en una entrevist al programa Sin concesiones de Radio Kanal Barcelona.El president del Barça ha assegurat que està tranquil amb el rendiment de l’equip. “No estic preocupat, en absolut. La temporada és molt llarga i és normal que l’equip tingui moments de resultats menys bons”, ha dit Bartomeu, que ha afegit que s’està pel camí marcat i desitjat pel club: “L’ambició i l’objectiu és el triplet, perquè ens preparem per optar a tots els títols. Tothom parla de la Champions però nosaltres pensem en tot.” “No es prioritza la Champions”, ha sentenciat Bartomeu, que anima a l’afició del Barça pa mirar l’Ajax-Madrid d’aquesta nit per conèixer una mica més a Frenkie de Jong. Sobre l’holandès ha afirmat que “pot marcar una època al club, té un estil molt propi del Barça”, i no ha volgut posar èmfasi en la seva importància en la decisió del jugador tot i que va destacar que va ser esportiva i no econòmica: “Semblava que s’escapava perquè tenia ofertes econòmiques molt bones, és cert, però va preferir el projecte del Barça.” I sobre De Ligt no amaga la dificultat: “És un jugador que seguim i que ens agrada molt, i no podem portar tot el que ens agrada.”

De Jong ha estat un dels noms del mercat d’hivern del Barça, però no l’únic. Bartomeu ha destacat Jean-Clair Todibo, que “pot arribar a ser un central de garanties”, i afirma que si no s’ha fitxat un recanvi per a Jordi Alba és perquè “potser a alguns laterals de talla mundial se’ls diu que hauran de competir amb Alba i no s’atreveixen, perquè és el millor del món”. Sobre el futur de Jordi Alba, Bartomeu és “molt optimista”. “No anem corrent però sí caminant sense aturar-nos. Ell ens ha dit que vol seguir i nosaltres volem que segueixi. Li hem ofert un contracte de cinc anys que està a l’alçada d’un jugador com ell”, ha dit el president blaugrana, que entenc que l’oferta del club a nivell salarial està “en concordança” amb el seu talent.

Content amb Valverde

“Crec que Valverde seguirà al Barça l’any que ve.” Així de contundent ha estat Josep Maria Bartomeu sobre el futur d’Ernesto Valverde al club, que confia molt en ell: “Si no es guanya res, també seguirà.” Bartomeu assegura que el Txingurri és una peça important en la formació de joves jugadors com Arthur, Lenglet o Dembélé. “A la plantilla hi ha jugadors joves i m’agradaria que fos el seu entrenador. Té molt clara la idea de formació i del Barça, Valverde es una garantia de que jugadors joves aprenguin”, ha assegurat, Bartomeu. El president també creu que abans de que acabi el seu mandat el juny del 2021, signarà una nova renovació de Leo Messi. “Tard o d’hora ens asseurem però no serà imminent”, ha afirmat el president del Barça, que creu que “la relació entre el Barça i Messi seguirà sempre”.

D’altra banda, Bartomeu ha assegurat que l’entorn de Neymar mai li ha dit que vol tornar al Barça i afirma que el club manté la seva aposta pel futbol base, tot i que cada dia és “més difícil” el salt entre el Barça B i el primer equip. Sobre el rendiment del filial, Bartomeu ha estat taxatiu: “L’objectiu no és pujar a segona, sinó formar jugadors. Això sí, si es fa bé i ens classifiquem pels play-off, posaríem tots els nostres esforços.”

Sandro Rosell

Bartomeu també ha lamentat, de nou, la presó preventiva de l’expresident del Barça Sandro Rosell, que considera “molt injusta”. I sobre el posicionament del Barça en la situació política de Catalunya, el president del Barça ha estat clar: “El Barça no pren partit per a ningú però estem a favor de la llibertat d’expressió, de la llibertat, la democràcia i en contra de la presó preventiva dels nostres polítics. I d’aquest postura no ens mourem mai.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)