Barça

Deures abans de la Champions

El Barça rep el Valladolid amb l’obligació de tallar la ratxa de tres empats seguits i recuperar sensacions també de cara al duel de dimarts a Lió

Valverde convoca totes les peces clau, tot i que podria fer alguna rotació

La renovació confirmada ahir d’Ernesto Valverde i l’imminent retorn de la Champions, dimarts que ve contra l’Olympique de Lió, centren gran part de l’actualitat blaugrana, però avui el Barça afronta una cita que, tot i no ser gaire atractiva pel rival, el Valladolid, és del tot fonamental ja que no es pot permetre de cap de les maneres una ensopegada. Només guanyar asseguraria mantenir la distància de 6 punts amb el perseguidor immediat, ara el Madrid, que demà rep el Girona, i afrontar la primera cita europea d’aquest 2019 havent recuperat la confiança que es pugui haver escapat després dels tres últims empats seguits, dos en la lliga contra el València al Camp Nou i a San Mamés, i un en la copa, a casa contra el Madrid. També és del tot obligat no deixar escapar més punts al Camp Nou, d’on ja se n’han escapat ni més ni menys que 9 aquest campionat.

Més enllà dels resultats, però, la d’avui ha de ser també una cita per recuperar les bones sensacions i la frescor de fa unes setmanes, i que en els últims partits han faltat. Tant des del punt de vista col·lectiu, ja que el joc no ha estat el millor en aquests últims partits i s’ha vist un cert cansament també en els trams finals dels duels, com individual, començant pel gran líder de l’equip, Leo Messi, que no estava al cent per cent a Bilbao i s’espera que, amb aquests darrers dies de descans i sense partits, hagi pogut fer net de les molèsties físiques que arrossegava. També pot ser un partit perquè Dembélé, que ja va reaparèixer fa sis dies a San Mamés, pugui continuar agafant ritme, aquest cop actuant ja d’inici, de cara a la cita transcendental de Lió.

No hi ha dubte que el duel contra el conjunt francès pot condicionar també l’onze d’avui. Faltarà veure, però, fins a quin punt farà rotacions Valverde, ja que, si bé és cert que la setmana ha estat tranquil·la i les peces més desgastades han pogut descansar, els blaugrana encetaran dimarts el seu particular Tourmalet, amb quatre partits a fora seguits –a Lió, a Sevilla, i dos de seguits al Bernabéu– en només dues setmanes. Faltarà veure si Suárez, que suma molts minuts, és titular contra el que és l’únic equip actual de primera al qual no ha marcat. Si no ho fos, podria ser l’ocasió per veure Boateng debutar en la lliga. Qui hi serà segur és Jordi Alba, que torna després de complir una sanció. De moment, Valverde ha convocat totes les peces clau. Per decisió tècnica, queden fora de la llista Murillo, Todibo i Samper, i són baixa per lesió Cillessen –Iñaki Peña tornarà a ser el porter suplent–, Umtiti –el francès, tot i entrenar-se amb el grup, encara no té l’alta–, Arthur i Rafinha.

Pel que fa al rival, que passa el seu pitjor moment des que va començar el curs, Sergio González no podrà disposar de dues de les seves peces clau, com són Óscar Plano, sancionat, i Rubén Alcaraz, que arrossega molèsties, i se sumen a les baixes de Luismi i Hervías. Amb alguns canvis, doncs, obligats a l’onze, el Valladolid intentarà donar la sorpresa i recuperar el nivell de l’inici de temporada. I és que, eliminat de la copa contra el Getafe a vuitens de final, només ha estat capaç de guanyar un dels últims deu partits que ha disputat, fa tres jornades a casa contra el Celta. En tres dels últims quatre partits de lliga, a més, no ha aconseguit marcar, confirmant que aquesta és una de les seves principals carències, com ho demostra el fet de ser l’equip menys golejador de la lliga, amb només 19 dianes, menys d’una tercera part de les que ha acumulat el Barça en 23 jornades (60).

‘TORMALET’ A TOCAR

Després del duel d’avui, els blaugrana afrontaran quatre sortides seguides

PROU FUGUES

El Barça ja ha vist com s’han escapat un total de 9 punts del Camp Nou en la lliga
El Valladolid, el menys golejador de primera, només ha guanyat un dels últims deu partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)