Barça

Seguiu-lo, coneix el camí

Piqué, preocupat per la trista imatge oferta contra el Valladolid, avisa que cal millorar considerablement el joc per no sortir malparats de la visita de demà al Lió

El central gaudeix d’un estat de forma excepcional, fet que encara augmenta més el seu lideratge innat

Gerard Piqué és d’aquells jugadors que, quan parlen, es fan escoltar. I és que el central barceloní mai recorre als tòpics. Això el porta, de tant en tant, a enredar-se en alguna polèmica sonada, però també l’ha convertit en tot un líder als vestidors, i sobretot quan parla del Barça, ja que Piqué sempre ha demostrat que porta el club al cor i que coneix a la perfecció tot el que l’envolta. “No hem jugat bé. No ha estat un bon partit. L’única bona notícia és la victòria, que hem tornat a sumar els tres punts”, va manifestar el 3 blaugrana dissabte després de la pírrica victòria contra el Valladolid (1-0), en què el Barça va mostrar una mala imatge tres dies abans del seu debut en els vuitens de final de la Champions. Ningú dubta que Piqué hauria manifestat el mateix en qualsevol altra circumstància, però tot i així les seves paraules encara van guanyar més valor pel fet que el central acabava de signar un autèntic partidàs, en què havia estat un mur infranquejable, a banda de provocar el penal previ al gol de la victòria, en una de les seves clàssiques escapades a l’atac. “Les sensacions no han estat bones. Hem de trobar la fluïdesa en el joc, que és el que ens ha permès guanyar els títols les darreres temporades. Si no donem velocitat a la pilota i no tenim la possessió, ens convertim en un equip més feble”, hi va afegir el central en un to baix, en una clara demostració que està realment preocupat per la imatge que està oferint el Barça en les últimes setmanes. Perquè Piqué, juntament amb Sergio Busquets i Messi, és un dels jugadors de la plantilla actual que més i millor entenen el genuí joc blaugrana, un estil tan complex com venerat que ha convertit el Barça en tot un referent a escala mundial. Si, a tot això, s’hi afegeix que el central, ja capità, està signant una de les seves millors temporades a l’equip, en el qual ja encadena onze cursos i 476 partits, la seva opinió augmenta exponencialment de valor.

I és que dins dels vestidors encara cou, i molt, la desfeta de Roma de la primavera passada, la nit en què el somni de la Champions es va esfumar inesperadament i que va deixar el Barça a les portes d’una enorme crisi. Messi, un dels pocs supervivents d’aquell equip que “mai falla”, en boca de Pep Guardiola, ho sap, i per això, ja com a primer capità, no es va estar de recordar-ho en la presentació de l’equip, en la qual va deixar ben clar que aquesta temporada el gran objectiu era treure’s l’espina de Roma i tornar a aixecar la lliga de campions. I Piqué, és clar, també n’és conscient, i potser per això, després de la derrota a Sevilla en l’anada dels quarts de final de la copa, va deixar entreveure que una eliminació prematura en el torneig del KO tampoc seria cap drama, una opinió que va aixecar polseguera, però que en el fons venia a refermar el sentiment de bona part del barcelonisme.

Després de no jugar gaire bé contra el València ni contra el Real Madrid, les alarmes es van encendre a San Mamés, on el Barça va oferir una imatge força grisa, ja que va ser incapaç de generar una sola ocasió amb cara i ulls i es va salvar únicament pels reflexos de Ter Stegen. La decepció es va atribuir al desgast físic, però sis dies després, al Camp Nou i sense cap duel entre setmana, la imatge encara va ser pitjor, i amb la Champions ja de tornada. “Hem de millorar o contra l’Olympique de Lió ho passarem malament”, va alertar Gerard Piqué. Ell coneix el camí, i gaudeix d’un estat de forma excepcional, així que estaria bé que tots els companys l’escoltessin i el seguissin. L’objectiu ho val.

Incansable

Fa dues setmanes Piqué va complir 32 anys, una edat que, en l’àmbit del futbol d’elit, es comença a considerar la d’un veterà, cosa que podria fer que li costés més recuperar-se després d’encadenar esforçosi que necessités descansar de tant en tant. Curiosament, però, sembla que a Piqué li va millor no aturar-se mai, com demostra el fet que en aquests moments ja és l’únic jugador de camp dels 20 equips del campionat que ha disputat tots els minuts de la lliga, 2.160, als quals cal afegir-ne 450 en la Champions, 270 en la copa i 90 en la supercopa. “Quan encadenes tres o quatre partits, les cames pesen, però aquesta setmana hem pogut descansar. Jo em trobo bé. A vegades el tècnic em pregunta [si necessito descans], però soc aquí per ajudar l’equip”, va afirmar en aquest sentit Piqué, que fins ara només s’ha perdut els tres primers partits de la copa –els dos contra la Cultural Leonesa i l’anada contra el Llevant– i l’últim de la Champions, contra el Tottenham, un duel en què ja estava tot resolt. Sembla, doncs, que el central s’ha convertit en un jugador incansable.

LES FRASES

Les sensacions no han estat bones. No hem jugat bé. Hem de millorar o contra l’Olympique de Lió ho passarem malament

EN PLENA FORMA

A vegades el tècnic em pregunta [si necessito descans], però soc aquí per ajudar l’equip
Gerard Piqué
central del fc barcelona

AUTOCRÍTICA

Hem de trobar la fluïdesa en el joc. Si no donem velocitat a la pilota i no tenim la possessió, ens convertim en un equip més feble

INSUBSTITUÏBLE

Com a Bilbao, Piqué va ser dissabte un dels blaugrana més destacats
El central creu que cal tenir més possessió i més fluïdesa en la circulació
Piqué és l’únic jugador de camp de la lliga que ha disputat els 2.160 minuts possibles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)