Barça

“Pensar en la tornada és una drecera per perdre”

Valverde. Reconeix que l’equip està ansiós per jugar el partit, que preveu complicat, i adverteix que són duels que cal afrontar amb la guàrdia alta

“L’equip està ansiós, està preparat i ens sentim pressionats. És una pressió bona i que nosaltres acceptem perquè tenim molta il·lusió.” Claríssima declaració d’intencions d’Ernesto Valverde. Ell, i també els seus jugadors, feia temps que esperaven el retorn de la Champions, la competició que més ganes tenen d’endur-se aquesta temporada malgrat que el discurs oficial sigui que van per totes tres. Massa temporades consecutives caient massa aviat per a un equip com el Barça, amb el millor jugador del món a les seves files i amb resultats completament sorprenents lluny del Camp Nou. Ens hem de remuntar a tres anys enrere per trobar l’última victòria fora de casa en una eliminatòria de Champions. “Això demostra que és una competició dura, però els reptes hi són per superar-los. També es deia que no fèiem gols fora de casa i vam fer grans partits contra el Tottenham i l’Inter. Demà ens enfrontem amb un gran rival, i ja sabem que serà difícil.”

El tècnic va elogiar l’estil de l’Olympique “perquè busca atacar sempre i és bo en la pressió”. Es va mostrar alleugerit per la baixa de Fekir per sanció, i no el preocupa que puguin jugar amb tres centrals. “Ja hi estem acostumats. Tothom diu que ens costa més, però contra el Sevilla vam fer sis gols i també juguen amb tres centrals”, va defensar-se. Els francesos són bons en el contraatac, i el tècnic blaugrana té molt clar com es frenen: “És una combinació de no perdre la pilota, tenir una bona tornada i pressionar bé.”

Valverde vol obtenir un bon resultat del Groupama, i no especularan. “Pensar en la tornada és una drecera per perdre. Seria un error pensar que hi ha un segon partit. Sortirem a guanyar.” Li van preguntar quines lliçons havia extret ell i l’equip de la derrota de la temporada passada a Roma, en un partit que va coure molt. Tant, que encara el sorprèn que li preguntin sobre aquell duel. “No hem d’estar fuetejant-nos contínuament. No hem parlat de Roma.” Això sí, va admetre que van arribar a aquell duel amb un excés de confiança. “Tothom deia que era el rival més fluix. Aquells comentaris no ens van ajudar. Teníem una sensació que l’equip tenia molta capacitat perquè hi anàvem sense haver perdut. I portàvem un 4 a 1. Hi vam anar amb la guàrdia baixa i a aquests partits s’hi ha d’anar amb la guàrdia alta.”

Valverde, que va felicitar l’equip de bàsquet per la consecució de la copa del Rei i va alegrar-se pel triomf del Girona al Santiago Bernabéu, no va voler donar cap pista sobre si Umtiti estarà entre els 18 convocats. De fet, va semblar molestar-se quan li van preguntar sobre si el defensa francès havia insistit gaire per entrar en la llista dels 21 convocats que han viatjat. “No ho ha fet.” Finalment, va assegurar que espera la millor versió de Luis Suárez, que no marca fora de casa en la Champions des de fa tres anys i cinc mesos. Va ser al camp del Roma.

DISCURS CLAR

“L’equip està ansiós, està preparat i també ens sentim pressionats”

EL DUEL DE ROMA

“Hi vam anar amb la guàrdia baixa, i a aquests partits s’hi ha d’anar amb la guàrdia alta”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)