Barça

L’exigència europea

El Barça necessita millorar el joc exhibit en els últims partits si no vol tenir un ensurt en l’anada dels vuitens de final al camp de l’Olympique de Lió en el retorn de la Champions

Semedo podria tornar al lateral, i al davant Dembélé completaria el trident amb Messi i Luis Suárez

Podria jugar amb tres centrals i buscarà el contraatac

Per fi torna la Champions. Setanta dies després, la música de la màxima competició europea tornarà a sonar. Tothom en té moltes ganes. És el gran repte del FC Barcelona aquesta temporada. L’objectiu desitjat. Tornar a ser el dominador continental, com ja ho és en la competició domèstica. Messi va marcar el camí durant la presentació oficial a l’estiu, malgrat que fa uns dies, després de la remuntada en la copa contra el Sevilla, volgués matisar que a can Barça no s’abandona cap competició i que ho volen tot. És cert. Però també ho és que l’orelluda fa especial il·lusió, perquè no s’aixeca des de la final de Berlín del 2015. I d’això ja fa massa temps.

No és cap secret que al Barça li sol costar el primer partit de l’anada dels vuitens. Passava amb Pep Guardiola, amb Luis Enrique i també amb Ernesto Valverde. La temporada passada, per exemple, es va aconseguir un empat contra el Chelsea a Stamford Bridge, però els blaugrana van patir d’allò més, i el gol va arribar després d’una errada dels anglesos a les acaballes. L’hemeroteca no enganya. L’última victòria del Barça a domicili en eliminatòries de la Champions va ser fa tres anys, el febrer del 2016. Des d’aleshores, cinc sortides, amb un balanç de quatre derrotes i un empat, i unes estadístiques que fan por, amb un gol a favor i tretze en contra.

A més a més, fa la sensació que el Barça no arriba pletòric de forces a la cita de Lió. Els tres empats consecutius, dos en la lliga –Athletic i València– i el clàssic de copa, i la victòria pírrica contra el Valladolid en un molt mal partit al Camp Nou, van obligar Gerard Piqué a alçar la veu per advertir que, si no milloren, patiran contra l’Olympique. No li falta raó. Europa, la Champions, exigeix molt més. I també castiga amb duresa les errades. Els blaugrana necessiten una millora global. De físic, però sobretot de fluïdesa en el joc. Més rapidesa de cames i també de cap. Més idees.

I la millora ha de ser global per no acabar aferrant-se a la genialitat de Messi. Avui el crac argentí estarà acompanyat al davant per Luis Suárez, que arriba al duel descansat, i molt probablement per Dembélé, que necessita minuts per recuperar el seu millor estat de forma. Sense el lesionat Arthur, el mig del camp sembla prou definit. Rakitic i Arturo Vidal flanquejaran Busquets com a mig centre. La presència del xilè i no la d’Aleñá, o fins i tot la de Coutinho, s’explica per la necessitat de físic contra un equip, l’Olympique de Lió, fort en aquest aspecte i que sortirà a totes des del primer minut. A la defensa, Semedo, que no va jugar contra el Valladolid, té molts números per ser titular, i la resta de la rereguarda no té misteri, perquè les posicions són clares. Piqué farà parella amb Lenglet i el lateral esquerre serà per a Jordi Alba.

Pel que fa a l’Olympique de Lió, caldrà veure si Bruno Génésio recupera el sistema amb tres centrals per jugar contra el Barça o manté el dibuix amb quatre defenses dels últims partits en la lliga francesa. L’absència del seu millor jugador –Fekir–, la poca fiabilitat al seu camp en la Champions –tres empats a dos en la fase de grups, contra el Manchester City, el Hoffenheim i el Xakhtar Donetsk– i el potencial blaugrana podrien fer que es decantés per l’alternativa més conservadora. En qualsevol cas, que ningú dubti que intentaran posar les coses molt difícils a un Barça que necessita ensenyar la seva millor cara per tornar amb un bon resultat de França.

LA DADA

L’últim triomf del Barça fora de casa en una eliminatòria de Champions va ser fa tres anys

L’ESTAT DE L’EQUIP

No viu el seu millor moment físic ni de joc, però Europa aporta motivació extra al grup

L’OLYMPIQUE

Génésio estudia tornar a jugar amb tres centrals perquè creu que el Barça podria patir

Bon balanç del Barça al camp de l’Olympique

El FC Barcelona no ha perdut mai al camp de l’Olympique de Lió. S’estrena al Groupama, però l’estadi de Gerland el va visitar en tres ocasions i no en va sortir mai derrotat. El curs 2008/09, el Barça de Guardiola hi va empatar a un gol, després d’estar en desavantatge en el marcador. En la lligueta del 2007/08, el Barça hi va empatar a dos gols i en la fase de grups del 2001/02 s’hi va imposar per 2 a 3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)