Barça

“Johan Cruyff és futbol en estat pur, va ser un geni”

Modest. Frenkie de Jong confessa la seva passió per l’equip blaugrana, on podrà coincidir amb Messi, “el millor de la història” i on podrà créixer com a futbolista: “He de millorar moltes coses”

Frenkie de Jong té encara molta feina a fer a Amsterdam, on vol tancar la seva etapa en l’Ajax el millor possible. El tram final de temporada, però, el farà pensant també en el seu futur com a blaugrana. A l’horitzó, el jove migcampista té el repte de la seva carrera, i és que defensar la samarreta blaugrana és una gran responsabilitat, i encara més a Holanda. “Holanda i el Barça tenen una connexió molt forta gràcies a Johan Cruyff. Crec que puc fer coses bones en el Barça”, assegura De Jong en una entrevista a Barça TV. La figura de Cruyff marca clarament la relació del club blaugrana amb el país de les tulipes, i el jove blaugrana. “Cruyff significa per a mi el que significa per a tothom: és futbol en estat pur. Va canviar el joc amb el seu futbol total amb la Taronja Mecànica el 74. Va ser un geni del futbol i una gran persona.”

El jove holandès, nascut a Arkel, admet en l’entrevista que està “molt il·lusionat” amb el fitxatge pel Barça, tot i que no va poder-lo celebrar com desitjava perquè estava “a mitja temporada”. De Jong assegura que Josep Maria Bartomeu el va “ajudar molt” a prendre la decisió després que li expliqués “tot sobre el Barça”, tot i que assegura que el club blaugrana tenia un lloc preferencial en la seva tria. “Sempre he estat del Barça, de petit només volia jugar en el Barça. M’agraden els jugadors, m’agrada l’estil. És l’equip dels meus somnis”, afirma De Jong, que es fixa dos objectius a Barcelona: “El meu somni és convertir-me en un jugador important per al Barça. I espero poder guanyar molts títols.”

Elogis per a tothom

“Quan sigui allà ja veurem si realment tinc l’estil del Barça”, assegura De Jong, tot i que admet que “l’estil del Barça i el de l’Ajax són semblants. Volen jugar un bon futbol, tenir possessió”. L’holandès destaca tot el que li falta per millorar. “Em costa dir coses bones de mi, però soc un jugador que vol tenir la pilota i jugar la possessió. És la meva millor característica. Però he de millorar moltes coses: marcar més gols, donar més assistències, millorar en l’apartat defensiu, ser una mica més fort, perfeccionar la cama esquerra…”, diu el futbolista, que vol aprendre de Sergio Busquets, “el millor mig centre del món”.

També es mor de ganes de compartir equip amb “el millor de tots els temps”: “Estic emocionat i estic desitjant jugar amb Messi. És difícil descriure’l. És el jugador més complet, fa el que vol amb la pilota i sense. Crea moltíssimes oportunitats. Té un peu esquerre increïble. És molt intel·ligent… Està a un altre nivell.” De Jong elogia també altres companys del mig del camp, i assegura que Jasper Cillessen el va ajudar a prendre la decisió. “Em va dir que si anava al Barça creixeré més ràpid com a jugador, i això m’ha facilitat prendre la decisió.”

LES FRASES

Cruyff és futbol en estat pur. Va canviar el joc amb el seu futbol total amb la Taronja Mecànica. Va ser un geni del futbol i una gran persona
Frenkie de Jong
Sempre he estat del Barça. El somni és convertir-me en un jugador important i espero poder guanyar molts títols
Frankie de Jong
Messi és el millor de tots els temps. És el jugador més complet, fa el que vol, té un peu esquerre increïble.
Frenkie de Jong
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)