Barça

El protagonista

Leo Messi

Una exhibició per emmarcar

Messi lidera la remuntada al Pizjuán amb el seu 50è trio de gols i l’assistència del quart a Luis Suárez i ja pensa en el clàssic

Leo Messi va donar més de mitja lliga al Barça amb la seva exhibició al Sánchez Pizjuán, un estadi on l’argentí acostuma a brindar actuacions per guardar a la videoteca. L’equip blaugrana va aferrar-se al seu millor jugador per aconseguir una remuntada en un partit que s’havia posat molt costerut després d’un fluix primer temps en què van quedar marcades totes les carències defensives i alguns jugadors també van quedar retratats per no estar al seu millor moment. Però Messi sempre hi és. I va sortir al rescat després que el Sevilla s’avancés amb un gol de Jesús Navas en un contracop ràpid després d’una pèrdua seva. El primer gol va ser una autèntica meravella, que els amants del futbol no es cansaran mai de veure. Una centrada precisa de Rakitic des de l’esquerre va ser rematada de volea des de l’interior de l’àrea pel 10 blaugrana, que va fer inútil l’estirada de Vaclik. Impecable.

Va ser el millor, de fet l’únic de bo, en una primera part pèssima del Barça en què van ser superats tàcticament i en intensitat pel Sevilla. Els retocs fets per Valverde en el segon temps van funcionar. El 4-2-3-1 amb Messi jugant de mitjapunta va ser letal per als andalusos perquè l’argentí va trobar infinites rematades i va poder participar molt més del joc de l’equip. En el segon gol, una bona pressió de Messi va obligar Kjaer a jugar amb el seu porter i aquest en la sortida va regalar la pilota a Rakitic, que va donar-la a Dembélé i aquest cap a l’argentí dins de l’àrea. Amb la dreta, la seva cama menys bona, gairebé la clava per l’escaire. Un altre golàs. Era l’empat i de nou Messi s’erigia en el salvador de l’equip. També va ser ell qui certificaria la remuntada amb una altra magnífica diana, picant la pilota per sobre el porter del Sevilla després d’un refús a un xut d’Aleñá. Era el minut 84. I per si la victòria pogués estar en perill també va ser ell l’autor de l’assistència cap a Luis Suárez perquè fes el quart i perquè el seu bon amic pogués trencar la mala ratxa golejadora.

Messi és desesperant per al Sevilla. Ja li n’ha marcat 35 en 37 partits, 12 d’aquests al Sánchez Pizjuán. Amb el seu trio de gols ja n’ha fet 50 entre el Barça (44) i la selecció argentina (6). En la lliga ja són 25 gols i es consolida com a pitxitxi de la competició amb nou més que el seu company Luis Suárez.

Messi, a més, ja pensa en el clàssic de copa de dimecres. “Quan el joc flueix tot millora. Els clàssics? Tot és important, no tirem cap competició, som a un pas de ficar-nos en una final. Serà duríssim perquè es al seu camp, però ho podem fer”, va dir. Paraula de Messi. A Madrid ja tremolen. El Bernabéu tampoc és mal camp per a ell.

78
intervencions
6
pilotes recuperades
6
rematades
5
passades de mèrit bones
3
gols
Dades facilitades per Carles Domènech, ‘La TdT a Catalunya Ràdio’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)