Barça

El barcelonisme, satisfet i menys pessimista

Observatori blaugrana. Les persones enquestades valoren amb un 7,5 de mitjana la satisfacció general del club i amb un 8 la marxa esportiva

La satisfacció de la massa social i l’afició del Barça amb l’estat general del club és alta, tal i com s’extreu de la presentació dels resultats de l’Observatori blaugrana. El portaveu de l’entitat, Josep Vives, ha assegurat que la nota mitjana és de 7,5, dues dècimes més alta que en l’últim semestre, presentat el juliol passat. “És una nota molt alta i ens fa sentir molt feliços però no ens conforma. Sempre hi ha marge de millora. Treballem no per tenir millor nota sinó perquè el greu de satisfacció sigui cada dia més alt”, ha assegurat vives, que ha xifrat amb un 8 la satisfacció del barcelonisme amb la marxa esportiva del club. L’enquesta, realitzada a 1.000 socis i sòcies i 1.000 aficionats i aficionades del Barça després de perdre en l’anada dels quarts de final de la copa del rei contra el Sevilla per 2-0, reflecteix que l’afició creu que la present temporada anirà millor, i només un 1,5% de la massa social i un 2,2 de l’afició creu que els resultats serna pitjors. “Fixeu-vos que sempre hem dit que el culer és pessimista i sembla que ara anem canviant aquesta idiosincràsia”, ha afirmat, satisfet, Josep Vives.

L’Observatori blaugrana reflecteix, també, que la primera preocupació i la prioritat de la mostra enquestada és l’Espai Barça, seguit de la política de la Masia, la gestió econòmica i els títols. “No vol dir que no els preocupi guanyar títols, sinó que com que ja els estem guanyant, els preocupa també altres coses”, diu Vives, que admet que “si no guanyéssim, la satisfacció seria menor“.

A més, Vives creu que notícies com el fitxatge de Frenkie de Jong, en plena negociació durant la realització de l’enquesta, pot haver ajudat “a generar il·lusió, però no creiem que afecti a la imatge del club”. El portaveu també ha explicat que aquest cop no s’ha inclòs una pregunta sobre el posicionament polític del club perquè “gairebé un 74% de la massa social ens donava suport en aquest aspecte” en l’últim semestre, tot i que no descarta que es torni a incloure la pregunta. Sobre el judici a l’expresident Sandro Rosell, Vives ha repetir “la presó preventiva és inacceptable, és una mesura cautelar que no se sosté en un estat de dret homologable, en el cas de Rosell i dels presos polítics”, i ha confirmat que algun membre de la junt directiva assistirà, amb tota probabilitat, a alguna sessió del judici a l’Audiencia Nacional.

Josep Vives no ha volgut entrar la polèmica sobre l’actuació del VAR en el partit entre el Llevant i el Madrid. El portaveu blaugrana ha assegurat que el club considera que el videoarbitratge és “una eina excel·lent” que s’ha de seguir millorant”. “No podem estar sospitant constantment. A vegades els àrbitres s’equivoquen i a vegades encerten”, ha afegit Vives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)