Barça

El barcelonisme està satisfet i veu la lliga a la butxaca

Observatori blaugrana. L’afició posa un 7,5 de satisfacció general, una nota que eleva fins a 8 pel que fa a la marxa esportiva de l’entitat, i confia plenament que l’equip guanyarà la lliga

El 97,7% de la massa social del FC Barcelona i el 95,5% de l’afició creuen que l’equip d’Ernesto Valverde guanyarà la lliga, tal com s’extreu de l’Observatori blaugrana que va presentar ahir el club. El portaveu blaugrana, Josep Vives, va destacar la confiança del barcelonisme, que també creu, en més d’un 60%, que aquest any també s’aconseguirà la Champions League. L’enquesta, feta a una mostra de 1.000 socis i 1.000 aficionats a finals de gener, reflecteix una nota mitjana de 7,5 en la satisfacció general dels culers, dues dècimes més alta que en l’última enquesta, fa sis mesos. “És una nota molt alta i ens fa sentir molt feliços, però no ens conforma. Sempre hi ha marge de millora. Treballem no per tenir millor nota sinó perquè el grau de satisfacció sigui cada dia més alt”, va assegurar Vives en una roda de premsa. La nota creix quan es pregunta per la satisfacció per la marxa esportiva del club, amb un 8. Vives va destacar, a més, que “la majoria creu que aquesta temporada anirà millor que l’anterior”, demostració que l’afició ja no és tradicionalment pessimista: “Fixeu-vos que sempre hem dit que el culer és pessimista, i sembla que ara anem canviant aquesta idiosincràsia.”

L’Observatori blaugrana va reflectir que l’afició culer es preocupa de coses més enllà del rendiment esportiu, i això també afecta “la satisfacció general del club”. De fet, l’Espai Barça ocupa la primer aposició tant de les preocupacions com de les accions que consideren prioritàries, seguit d’aspectes com la gestió econòmica, la política del planter i els resultats esportius.

Vives va detallar, també, que projectes com l’espai d’animació i la Fundació FCB guanyen adeptes respecte d’enquestes anteriors, i va explicar que aquesta edició de l’Observatori reflecteix que, més enllà del Barça, l’equip que té més simpaties entre la massa social és el Girona.

No sospiten del VAR

Josep Vives no va voler valorar la polèmica acció del penal que va donar el triomf al Madrid contra el Llevant, i va advertir: “No podem estar sospitant constantment”, i va manifestar que el videoarbitratge és “una eina excel·lent que cal seguir millorant”. A més, el portaveu blaugrana va afirmar que el club estudiarà el nou format proposat per Luis Rubiales, president de la FEF, per a la supercopa d’Espanya: “Nosaltres estem d’acord amb l’exportació de les competicions.”

CONSTÀNCIA

“Treballem cada dia perquè el grau de satisfacció de l’afició sigui cada vegada més alt”

TENDÈNCIA

“Sempre dèiem que el culer era pessimista. Estem canviant aquesta idiosincràsia”

VAR

“No podem estar sospitant constantment. És una eina excel·lent”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)