Barça

NELSON SEMEDO

DEFENSA DEL FC BARCELONA

“Volem dues victòries al Bernabéu”

“Tenen ganes de guanyar-nos. Hem d’igualar aquestes ganes. Estem preparats per al repte”

“Em va costar al principi. Aquí sempre tens la pilota i no hi estava acostumat”

M’encanta Barcelona. La vaig descobrint a poc a poc. Passejo pel centre i vaig molt a dinar a la Boqueria
El gol a Girona no el vaig celebrar gaire perquè pensava que era fora de joc. Vull marcar-ne un altre per celebrar-ho més

Nélson Semedo (Lisboa, Portugal, 16-11-1993) compleix la segona temporada en el Barça. El lateral ha guanyat pes en l’equip i s’ha guanyat els elogis públics d’Ernesto Valverde. Se sent fort i confia que aquesta setmana, amb dues visites al Bernabéu, l’equip blaugrana mostrarà la seva superioritat.

Com s’afronta una setmana amb dos clàssics al Santiago Bernabéu?
És una setmana especial perquè són dos partits molt complicats, però tenim confiança. Estem treballant bé i venim d’una bona victòria a Sevilla. Sabem que el partit de dimecres és molt important perquè et dona la classificació per a una final. Farem el que calgui per guanyar els dos partits i estem segurs que podem assolir aquest repte.
Com viu una setmana com aquesta un futbolista?
Sabem que hem d’estar molt bé físicament i hem de ser molt forts mentalment. És una setmana il·lusionant, amb dos partits que tothom vol jugar, dos partits molt difícils i contra un equip molt bo. Són partits que poden decidir campionats. Per això és important estar molt concentrats i pensar només en futbol.
Vostè els prepara d’alguna manera especial?
Jo els encaro per anar a guanyar, però com faig tots els partits. Tots els partits et donen tres punts. És clar que aquesta setmana és especial pel rival i també perquè dimecres és un partit de caixa o faixa.
Quin dels dos partits considera que és més important?
El de dimecres et dona el passi a la final d’un títol que volem revalidar. Però el de dissabte és igual d’important perquè si guanyem allà fem un pas molt important per guanyar la lliga. Volem dues victòries. Sabem que no serà fàcil perquè ells tenen moltes ganes de guanyar-nos. Hem d’igualar les seves ganes.
Al Bernabéu, però, els últims anys estan tenint bons resultats.
Sí. Però en el futbol no es viu del passat. Tots els partits tenen la seva història. Volem seguir guanyant allà però sent conscients que no es fàcil guanyar el Madrid, ni allà ni sigui on sigui. Però tenim un gran equip i si estem bé podem guanyar.
Partits complicats. Els mirarà la seva mare? Crec que es posa molt nerviosa i no els mira gaire.
Ara els comença a mirar. Però en el Benfica només va anar al camp dues vegades, a veure l’últim partit dels campionats, quan ens jugàvem el títol. El primer any ens jugàvem el títol contra l’Sporting i va anar a veure’l. Va escollir el pitjor dia per venir a veure’m perquè es decidia tot. Va passar molts nervis, però vam guanyar les dues vegades. Preferia quedar-se a casa, perquè quan es posa nerviosa apaga la tele. Ara, quan és aquí, sé que ve al Camp Nou. Vol venir a donar suport a l’equip. Ja és una culer més.
Com està l’equip després de la remuntada a Sevilla?
L’equip està bé, està content i tenim confiança. També estem bé físicament. Crec que estem al cent per cent. Que arribem bé per anar a Madrid a aconseguir dos bons resultats.
I com està Semedo?
Semedo està bé, incorporant-se i adaptant-se cada cop més a l’equip i al club. Ajudant l’equip i disfrutant en cada partit.
Aquesta temporada està tenint molt més protagonisme. Satisfet?
Sí, és molt bo jugar cada vegada més. Les coses m’estan sortint bé i també a l’equip. Cada vegada tinc més confiança i cada partit em sento millor.
L’altre dia Valverde va explicar que estava molt content amb la seva progressió.
No sabia que havia dit això perquè no estic gaire pendent de la premsa. Però és clar que és bo escoltar això del tècnic. Ens anima per seguir treballant. Jo estic content amb mi mateix i si el tècnic també ho està amb mi, millor.
Fa poc inclús es va estrenar com a golejador a Girona.
Dubtava si era fora de joc, per això no ho vaig celebrar d’una manera més efusiva. No sé, volia celebrar-ho diferent, era el meu primer gol. Esperem que sigui el primer de molts i que el següent el pugui celebrar millor.
Abans parlava de l’adaptació. És difícil adaptar-se a un equip com el Barça, que juga un futbol tan particular?
Sí. El Barça és el Barça, és únic. Jo vinc d’un equip bo però amb una manera totalment diferent de jugar. Vaig notar moltes diferències al principi, el curs passat, però amb l’ajuda dels companys i dels entrenadors m’he anat adaptant i ara tot és més fàcil.
Quines diferències ha trobat entre jugar en el Benfica, un gran de Portugal, i fer-ho en el Barça?
El que més vaig notar és que aquí sempre has de tenir la pilota. En el Benfica la teníem també, però aquí la tens molt més. També la velocitat amb què va la pilota i sempre has d’estar ben col·locat, rarament pots fallar. També has de jugar amb el porter, el porter és un jugador de camp més, és com un lliure. Allà al Benfica jugaves amb ell però el porter enviava la pilota cap amunt.
Per a un defensa del Barça, tenir Ter Stegen a la porteria és molt important?
Sí, perquè és un gran porter que ens ajuda molt defensant i quan tenim la pilota. Ens agrada sortir jugant des del darrere i quan tens un porter com ell que juga tan bé amb els peus és un avantatge perquè sé que si m’estan pressionant sempre li puc donar la pilota a ell per trobar una sortida. Ell decideix i ho fa bé. I amb les mans, no hi ha paraules.
Parlava abans d’adaptació. Crec que també està molt adaptat a la ciutat i que acostuma a passejar pel centre, que li encanta la ciutat i el mercat de Boqueria.
Vaig descobrint de mica en mica Barcelona perquè és una ciutat gran. Encara em queden coses per veure, però estic enamorat de Barcelona, tot i que visc a Sant Just Desvern. M’agrada molt passejar pel centre i sí, anar a la Boqueria. Hi ha molts colors. És espectacular. Tinc un gran amic i vaig molt a dinar allà, el Quim de la Boqueria. Es menja molt bé, tot és del mercat. Tinc pendent anar a la Sagrada Família. Hi he volgut anar alguna vegada però estava tot ple.
Tornem al futbol, s’està alternant al lateral dret amb Sergi Roberto. Com està vivint aquesta alternança?
Ho visc bé. Tant ell com jo estem bé i ajudant l’equip. És clar que els dos volem jugar sempre, però el tècnic decideix i aquesta alternança li està fent bé a l’equip.
La competència és bona.
I tant. En Sergi és molt bon jugador i ens dona molt. Per donar descans a Alba a vegades també ens ha posat a l’esquerre i crec que ho hem fet bé.
Què ha de tenir un lateral del Barça?
Al Barça un lateral ha de pujar. Sense deixar de ser lateral, també ha de fer una mica d’extrem. La primer funció d’un lateral és defensar, però com que nosaltres sempre tenim la pilota hem d’estar més avançats i ajudar l’equip ofensivament.
La seva velocitat l’ajuda.
Sí. És un dels meus punts forts que m’ajuda molt. Puc pujar i baixar a un bon ritme i això va molt bé per a un lateral modern. I del Barça, més.
El fet d’haver jugat en posicions ofensives quan va començar, l’ha ajudat a ser un bon lateral per al Barça?
Sí. Jugava en posicions més avançades en els meus inicis, però quan vaig baixar al lateral sempre vaig mantenir les ganes de pujar i ajudar l’equip ofensivament i crec que això m’ha ajudat molt aquí. Tinc mentalitat atacant, m’agrada molt pujar.
Per atacant, Messi. Quina exhibició a Sevilla.
No hi ha adjectius per qualificar-lo. No és d’aquest món. És un gran jugador que ens sorprèn a tots partit rere partit. Ens ajuda molt perquè pot decidir partits, títols, el que vulgui.
El pateix en els entrenaments...
Sí, perquè en els entrenaments fa el mateix. Però el patim tots perquè moltes vegades, en els partidets d’entrenament, fa de comodí i el patim els dos equips.
Vostè ha tingut el privilegi de jugar tant amb Messi com amb Cristiano Ronaldo. És molt millor Messi?
(Riu). Pregunta complicada per a un portuguès. Són dos jugadors molt bons i molt diferents. Tinc el privilegi de jugar amb els dos i disfruto cada moment que tinc amb els dos. Espero que se m’entengui.
I què me’n diu, de Gerard Piqué. És fonamental tenir-lo com a referència a la rereguarda?
És clar que sí. Fa molts anys que juga en el Barça i ens ajuda molt perquè té ADN Barça, de joc i d’origen. Té molta experiència i molta qualitat. A més, és molt del Barça. Sent molt els colors. Lidera la defensa i t’ajuda a estar sempre ben col·locat i en tensió.
Que Valverde hagi anunciat que es queda, els dona tranquil·litat?
Per a nosaltres és bo. És un entrenador que ja vam tenir l’any passat i aquest i les coses van bé. La temporada passada vam guanyar dos títol i tant de bo que puguem guanyar-ho tot aquest any. Ja sabem com hem de treballar i estem acostumats a la seva manera d’entrenar i jugar. Fem el que vol sense que ens ho demani.
Crec que vostè també sap portar un equip. Que és un crac jugant a la Play.
(Riu). M’agrada molt jugar, és cert, però en el Barça hi ha altres cracs, millors que jo. Dembélé, Malcom, Jordi Alba també són molt bons en el FIFA. Quan anem concentrats passem el temps jugant a la Play. Ens ho passem bé, fem bones competicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)