Barça

La Unió Europea dona la raó al Barça

Barça. El Tribunal de Justícia europeu anul·la la sanció de Brussel·les per ajudes il·legals al club català, l’Athletic Club, el Madrid i l’Osasuna, avalant així la condició de societats anònimes de les quatre entitats

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha avalat aquest dimarts el règim fiscal del Barça, l’Athletic, el Madrid i l’Osasuna com a societats anònimes esportives, anul·lant així la decisió de la Comissió Europea (CE), la qual va considerar il·legal el tracte fiscal que va permetre al Barça l’Athletic Club, el Madrid i l’Osasuna quedar exempts de l’obligació general de transformar-se en societats anònimes. “El Tribunal fa constar que la Comissió, a qui incumbia la càrrega de la prova, no va acreditar prou d’acord amb Dret que la mesura controvertida conferís un avantatge als seus beneficiaris”, ha indicat el servei de comunicació del Tribunal de Luxemburg.

Una llei espanyola de 1990 va obligar els clubs esportius professionals de l’estat espanyol a reconvertir-se en societats anònimes esportives amb l’objectiu de fomentar la transparència en la gestió. No obstant això, es va establir una excepció de manera que els clubs que haguessin obtingut resultats econòmics positius en els exercicis anteriors podien optar per seguir funcionant sota la forma de clubs esportius, mesura a la qual es van acollir aquests quatre clubs. Així, aquest tracte diferencial ha permès que aquestes entitats gaudissin d’un tipus fiscal avantatjós del 25% respecte del 30% de la resta de clubs, motiu pel qual l’Executiu comunitari va exigir una sanció econòmica d’entre zero i cinc milions d’euros per a cada equip. Coneguda la resolució del Tribunal de Justícia europeu, la comissió europea disposa ara d’un termini de dos mesos per a recórrer la decisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)