Barça

“El penal a Casemiro? No em diràs que la resposta de Carvajal no va ser genial...”

Valverde. El tècnic ironitza sobre el penal que Iglesias Villanueva va xiular a favor del Madrid i confia que avui ni el VAR ni Sánchez Martínez seran notícia

El penal que Ignacio Iglesias Villanueva va xiular diumenge al Ciutat de València continua portant cua. Segurament la piscina de Casemiro és l’acció més esperpèntica que s’ha vist damunt un terreny de joc des que es va instaurar el sistema del VAR en el futbol espanyol. A Llevant encara se’n fan creus. Clamorós.

L’àrbitre i el VAR van beneficiar clarament al Real Madrid en l’últim partit de lliga i naturalment, a les portes de dos clàssics, la pregunta era obligada ahir en la sala de premsa de la ciutat esportiva. A Ernesto Valverde se li va preguntar per l’acció i va tirar d’ironia: “El penal a Casemiro? Què vols que et digui...? No em diràs que la resposta de Carvajal no va ser genial...”. El Valverde més sarcàstic, fent referència a les paraules del lateral madridista de després del partit en què va assegurar haver escoltat la puntada de peu des de 25 metres. Només ell, Solari, Iglesias Villanueva i els seus assistents al VAR van veure una acció que no va existir. “El que sí desitjo és que Doukouré es recuperi el més aviat possible, i això no és broma”, va afegir. Per més inri el jugador del Llevant es va lesionar en l’acció i té els lligaments del genoll afectats.

Molts ulls estaran posat avui a la nit sobre la figura del murcià José Maria Sánchez Martínez. També sobre De Burgos Bengoetxea, el seu assistent des del VAR. Amb tot, Valverde confia que els veritables protagonistes siguin els futbolistes: “Estem tranquils. Sempre hi haurà polèmica en el món del futbol. Nosaltres només ens podem centrar en el joc i això és el que farem”.

El d’avui serà el partit número 100 de Valverde com a entrenador del Barça. En joc, una final: “És un partit definitiu. Representa un punt i final o un punt i seguit. Només un dels dos jugarà la final i lògicament volem ser nosaltres”. “L’estadística no serveix. És cert que en els últims anys hem fet bons partits al Bernabéu, però això ara importa poc. Ens centrem únicament en aquest partit. Preferiríem afrontar-lo amb un resultat millor, però estem convençuts de les nostres possibilitats”. “No és habitual jugar dos partits d’aquesta envergadura amb tants pocs dies de marge i és difícil que es produeixi el mateix resultat. Cada partit és un món i així és com ho afrontem nosaltres. Sincerament el clàssic de dissabte ens queda molt lluny ara mateix”, va afegir.

Valverde avisa que el seu equip sortirà a buscar el partit des del minut u. L’1-1 de l’anada no els permet especular amb el 0-0 inicial. El Barça anirà a assaltar el Bernabéu. Els precedents recents de les últimes visites a Chamartín i el 2-4 de l’últim partit de lliga al Pizjuán, amb recital de Messi inclòs, permeten ser optimistes: “És important arribar a partits com aquest amb bones sensacions, i aquest és el nostre cas. Guanyar a Sevilla no és fàcil i ho vam fer. Vam marcar quatre gols, vam guanyar fora de casa i vam sumar tres punts importants en un dels pocs desplaçaments de lliga difícils que ens quedaven. Arribem bé al clàssic”.

També va parlar de noms propis com els de Samuel Umtiti i Arthur Melo: “Que Samu jugués a Sevilla va ser una decisió de risc. Però la vam assumir i va sortir bé. Feia mesos que no jugava i la seva resposta va ser bona. Estem contents”. “Arthur és una jugador diferent, això és evident. Ens aporta moltes coses. Però també m’agradaria destacar que sense ell també hem fet bons partits”, va explicar Ernesto.

A CAIXA O FAIXA

“Aquest és un partit definitiu. Només un jugarà la final i volem ser nosaltres”

MORAL ALTA

“Arribem amb molt bones sensacions al clàssic. El 2-4 de Sevilla ens ha vingut bé”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)