Barça

El primer premi és gros

El Barça afronta el primer dels dos clàssics al Bernabéu d’aquesta setmana amb la confiança del triomf a Sevilla i amb l’objectiu de ser a la seva sisena final de copa seguida

A diferència de l’anada (1-1), on va ser suplent, Messi, que va fer un ‘hat-trick’ al Pizjuán, serà titular. Valverde podria repetir l’onze de Lió, amb la possible novetat de Cillessen, que té l’alta

Un clàssic sempre té els màxims al·licients i al d’aquesta nit al Santiago Bernabéu s’hi suma que hi haurà una final de copa en joc, la que es jugarà el proper 25 de maig al Benito Villamarín. Després de l’1-1 de fa tres setmanes en l’anada al Camp Nou, tot està molt obert en el duel d’avui (21 hores, TV3), en què el Barça buscarà arribar a la seva sisena final de copa seguida i guanyar-la per cinquè any consecutiu. El Madrid voldrà destronar aquest domini amb mà de ferro dels blaugrana en la competició del KO –23 eliminatòries seguides passant–, que els blancs no aconsegueixen guanyar des del 2014. Per si no n’hi ha prou, aquest només serà el primer clàssic de la setmana, ja que dissabte n’hi torna a haver un altre, de lliga i en el mateix escenari, en què el conjunt de Valverde pot donar l’estocada gairebé final al Madrid en la lluita pel títol i quedar-se amb l’Atlético com a únic rival amb possibilitats de discutir-li el campionat.

La de dissabte però, i tot i que pot quedar condicionada pel que passi avui, serà una altra història. A un pas només d’una nova final, cap dels dos equips reservarà ja res, a diferència del que va passar en l’anada. En aquell partit, en què Malcom en la segona part –el brasiler, curiosament, no ha tornat a jugar ni un minut des d’aleshores–, va igualar el gol matiner de Lucas Vázquez en un duel de moltes alternatives, Messi no va ser titular ja que tenia molèsties físiques. Avui, ningú dubta que l’argentí, que ja s’havia perdut també el clàssic de lliga al Camp Nou, jugarà d’inici al Bernabéu, un dels seus estadis preferits i on suma 15 gols en 19 visites. El hat-trick que va fer dissabte passat al Pizjuán, a més, confirma que el deu blaugrana torna a estar al cent per cent i preparat per intentar tornar a assaltar el camp de l’etern rival, on el Barça ha guanyat tres dels últims quatre cops que hi ha jugat. El triomf a Sevilla i els quatre gols marcats de fet representen una gran dosi de confiança per afrontar aquests dos clàssics, després d’unes setmanes en què la irregularitat, amb diversos empats i poca efectivitat davant de porteria, havia estat la nota dominant. Valverde, a més, recupera dues peces importants, Arthur i Cillessen, que ahir van rebre l’alta mèdica i han entrat en la llista, on per lesió no hi són Vermaelen ni Rafinha, i per decisió tècnica, Murillo, Boateng, Todibo i Samper. Faltarà veure, però, si l’holandès és titular, suplent o es queda a la graderia. I és que el Txingurri s’endú dos porters més, Ter Stegen i Iñaki Peña, del filial, i n’haurà de descartar un. Arthur, per la seva banda, apunta d’inici a la banqueta. Amb el dubte de si Cillessen està a punt per jugar –es va lesionar no fa ni un mes i el temps de baixa previst eren de sis setmanes–, no s’esperen gaires novetats respecte a l’últim partit i tot apunta que l’entrada de Lenglet per Umtiti, de Sergi Roberto per Arturo Vidal i de Dembélé per Coutinho poden ser els canvis. Si és així, hi ha molts números perquè es vegi, amb el possible canvi sota pals, l’onze de fa una setmana a Lió, on el Barça va oferir una bona imatge tot i no marcar, cosa que avui és imprescindible.

Bale, pendent de sanció

El conjunt blanc, que va perdre el seu últim partit davant de la seva afició, contra el Girona, però en canvi ha aconseguit molt bons resultats a domicili, alguns del tot immerescuts i gràcies als clars errors arbitrals a favor seu, que fan que el VAR sigui un dels factors que avui s’analitzaran amb lupa, també presentarà el seu millor onze. Abans però, Solari haurà de descartar alguns noms importants ja que l’única baixa que té és la de Marcos Llorente, lesionat. Faltarà veure finalment si un jugador que ha generat polèmica darrerament per diversos motius, com és Bale, pot jugar avui. I és que el gal·lès, que diumenge va fer un gest lleig als seus companys al Ciutat de València, sabrà avui si és sancionat o no, i en cas positiu, amb quants partits, per la botifarra que va fer fa ja més de dues setmanes al públic del Wanda Metropolitano. De totes maneres, sembla més probable la titularitat de Lucas Vázquez que la seva, tal com va passar en l’anada. Marcelo, en un mal moment, apunta també d’inici a la banqueta i sota pals hi haurà l’habitual en la copa, Keylor Navas.

ARTHUR, TAMBÉ

El brasiler també va rebre ahir l’alta mèdica però sembla difícil que sigui titular

TRES PORTERS

A més de Cillessen i Ter Stegen, també viatja Iñaki Peña i un s’haurà de quedar a la grada

DESCARTATS

Murillo, Boateng, Todibo i Samper queden fora de la convocatòria per decisió tècnica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)