Barça

Sandro Rosell, lliure sense fiança

Després de quasi dos anys. L’Audiencia Nacional ordena la llibertat provisional de l’expresident

Sandro Rosell va tornar ahir a la tarda a la presó de Soto del Real, però només per recollir les seves pertinences. El tribunal de l’Audiencia Nacional, que el jutja per un suposat blanqueig de 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol, va decidir deixar-lo en llibertat condicional, i sense fiança, després de gairebé dos anys de presó provisional. L’expresident del Barça no oblidarà mai com va començar la tercera jornada del seu judici: faltaven pocs minuts per a les deu del matí quan un dels seus advocats, Andrés Maluenda, que havia entrat a la sala abans que ell, va tornar a sortir amb un crit a la boca: “llibertat!”. Els passadissos de l’Audiencia Nacional es van omplir aleshores de petons, abraçades i llàgrimes d’alegria. Les de la família Rosell i també les de la família de Joan Besolí, el seu soci andorrà, amb qui ha compartit cel·la durant 644 dies. La fiscalia demana 11 i 10 anys, respectivament, per a cadascun.

Per fi l’Audiencia ha escoltat Andrés Maluenda i Pau Molins, els advocats de Rosell i Besolí, que en dotze ocasions havien demanat la llibertat condicional per als seus clients. Ho ha fet després de gairebé dos anys d’una presó provisional difícil d’entendre, que el tribunal justifica pel risc de fuga dels acusats i perquè considera que hi ha un grau elevat de versemblança que hagin comès els delictes que se’ls imputen. En tot cas, ha acabat obrint la cel·la de l’expresident del Barça i el seu soci perquè els gairebé 22 mesos que fa que estan privats de llibertat voregen el màxim període establert per la llei per a la presó preventiva, que és de dos anys, i també perquè ja han fet la seva declaració en el judici.

Mentre gaudeixen de la seva llibertat, en espera de la sentència, a Rosell i Besolí se’ls retirarà el passaport, hauran de fixar el seu domicili en territori espanyol i els tocarà presentar-se dilluns i dimecres de principis de mes al jutjat. Un panorama, sens dubte, molt millor que el que han hagut de patir des que, el 23 de maig del 2017, van ser detinguts. “Soc feliç i estic desitjant veure el Barça”, manifestava l’expresident blaugrana davant la premsa, a la seva sortida de l’Audiencia Nacional. Una estona més tard, va poder veure el clàssic en una sala habilitada al cèntric hotel de Madrid on estarà hostatjat durant el judici. I és que, tot i ser a Madrid, Rosell va preferir veure el partit amb els seus abans que anar al Santiago Bernabéu.

MADRID-BARÇA

Sandro va veure el clàssic en un cèntric hotel madrileny, amb la seva família

EUFÒRIC

“Soc feliç i estic desitjant veure el Barça”, va dir en sortir de la presó de Soto del Real
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)