Barça

Primera sessió en llibertat i retorn a Barcelona

Judici. Sandro Rosell i Joan Besolí assisteixen per primer cop en règim de llibertat provisional a la vista, en què un guàrdia civil assegura que l’expresident blaugrana era “el cap de la trama”

Després de rebre ahir la llibertat provisional sense fiança i de passar la nit en un hotel de Madrid –portava 644 en presó preventiva–, l’expresident del Barça Sandro Rosell i el seu soci Joan Besolí han assistir aquest matí, per primer cop en llibertat, a la quarta jornada i última de la primera tanda, del judici que se celebra a l’Audiencia Nacional contra ells per un suposat blanqueig de 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol.

En la sessió d’avui ha testificat un capità de la Guàrdia Civil que va portar a terme la investigació, que ha declarat que es va comprovar que els acusats van crear una trama que usava paradisos fiscals amb moviments sospitosos entre empreses i bancs radicats en territoris com Nova Jersey (Estats Units), Panamà i Andorra, entre d’altres. El testimoni ha explicat que l’objectiu de l’estructura societària era l’ocultació de comissions il·legals i la defraudació, i que en aquest cas “l’estafada’ va ser la CBF, el ‘corruptor’ Ricardo Teixiera i els ‘corromputs’, els membres de la trama” suposadament formada pels acusats. “Segons el meu parer, el cap de l’organització era Rosell, que va ser qui va crear tot l’entramat financer, encara que per al mateix era necessari i insubstituïble Ricardo Teixeira”, ha precisat el capità de la Guàrdia Civil. Ha indicat que la majoria de les transferències entre comptes bancaris es realitzaven en efectiu en caixa. “Era una estructura molt gran que intentava evitar que es pogués seguir els diners”, ha postil·lat. D’una altra banda, ha recordat que quan Rosell es va presentar a les eleccions a la presidència del FC Barcelona es va veure obligat a vendre la seva empresa de màrqueting esportiu -BSM- per no caure en conflicte d’interessos, i ha afegit que realment el que va fer va ser “una venda formal amb un contracte simulat però no real perquè ell seguia darrere de la companyia”.

A la tarda, i un cop conclosa la sessió, Sandro Rosell ha viatjat en tren cap a Barcelona, acompanyat dels seus familiars i amics. La d’avui serà la primera nit, després de gairebé dos anys, que pugui dormir a casa seva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)