Barça

Valverde: “Tornar a guanyar al Bernabéu seria un gran pas endavant”

Roda de premsa. Prèvia Real Madrid-Barça (lliga)

Demà segon assalt. Mateix rival, mateix escenari, diferent competició. El Barça afronta la segona visita de la setmana al Santiago Bernabéu amb el convenciment que una nova victòria contra l’etern rival pot resultar igual de definitiva com ho va ser la de dimecres en la copa. En el primer assalt el Barça va comprar el bitllet per a la final de copa i va deixar ferit a un Madrid que sap que les seves opcions de reenganxar-se a la lliga passen per no fallar demà. Repetir victòria, ara a la lliga, suposaria en clau blaugrana donar l’estocada definitiva a l’equip de Solari. Amb tot, Valverde, sempre prudent, avisa que és difícil repetir el 0-3 de fa dos dies.

Aquestes han estat algunes de les seves respostes més interessants en la prèvia del partit de demà:

La importància de repetir victòria al Bernabéu.

“Demà ens juguem tres punts molt importants. Sabem que serà difícil repetir un resultat tant bo com el de dimecres, però és evident que guanyar suposaria un pas important. No seria definitiu perquè encara queda molta lliga i al Madrid mai se’l pot descartar, però sabem que tenim una gran oportunitat. Veurem”.

A nivell psicològic com condiciona als dos equips el 0-3 del dimecres?

“La lectura en aquests casos és doble. A nosaltres evidentment la vitòria ens dona molta confiança. Però també sabem que el 0-3 de fa dos dies no és garantia de res de cara a demà. Ells en canvi tenen una bona oportunitat per refer-se. Segur que afronten el partit com una bona oportunitat per treure’s l’espina de l’altre dia”.

Serveix de referència el partit de copa?

“Hi ha moltes coses que podem rescatar del partit de dimecres. Hi ha moltes coses que vam fer bé. També hi ha coses on vam fallar. En la primera part per exemple ens van arribar massa vegades i ho volem corregir naturalment”.

La ratxa del Barça al Bernabéu en l’última dècada

“La història del Barça al Bernabéu està aquí. Però alerta amb els excessos de confiança. Recordo que en el meu primer any vam perdre de forma clara allà en la supercopa d’Espannya”.

Fins a quin punt castiga el fet d’afrontar dos partits seguits d’aquest nivell?

“La nostra obligació és estar preparats per tots els partits i donar sempre una bona resposta, però és evident que afrontar dos partits com aquests a aquestes alçades suposa un esforç enorme”.

Leo Messi

“El veig bé. Igual que sempre. Tranquil. Sempre apareix i confiem que demà ho torni a fer”.

El triplet

“De moment encara no hem guanyat res. La nostra intenció sempre és intentar guanyar-ho tot, però falta molt”.

La final de copa del 25 de maig

“Veig una final molt oberta. Valorem molt el València. Encara no hem estat capaços de guanyar-lo en cap dels dos partits d’aquesta temporada. Si s’hagués classificat el Betis tindríem el handicap de jugar al seu estadi, contra els amfitrions, però amb el València aquest factor passa a ser neutre. Crec que serà una final atractiva”.

La supercopa de Catalunya

“Ens agafem aquest partit com una bona oportunitat pels jugadors menys habituals o jugadors que encara no han jugat [cas de Todibo] i també pels del filial”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)