Barça

“Guanyar avui seria un altre bon cop de moral”

Ernesto Valverde. El tècnic blaugrana confia a repetir la victòria de fa tres dies al Bernabéu, però no es refia d’un Madrid ferit en l’orgull

El culer mira l’estadística i somriu. Deu victòries en els últims deu anys al Bernabéu. L’última, dimecres en la copa. Tres enfrontaments directes aquesta temporada contra l’etern rival i ni una sola decepció (5-1, 1-1 i 0-3). Però ni tan sols aquests números fan sortir Valverde del seu guió d’eterna prudència. Sap que una altra victòria avui a la casa blanca seria important, però també feia ahir una crida a la cautela. Segell Valverde, vaja: “Ens hi juguem tres punts molt importants. Sabem que serà difícil repetir un resultat tan bo com el de dimecres, però és evident que guanyar suposaria un pas important. Seria un bon cop de moral. Però no seria definitiu perquè encara queda molta lliga i al Madrid mai se’l pot descartar”. “La història del Barça al Bernabéu la sabem. Però alerta amb els excessos de confiança. Recordo que en el meu primer any vam perdre de manera clara allà en la supercopa d’Espanya”, avisa.

El que és innegable és que la victòria de dimecres fa que el Barça arribi amb el cap alt a la cita d’avui. A Valverde no li cal mirar el vídeo de l’últim partit. El té al cap. I promet fer algun reajustament. També s’intueix algun petit retoc a l’onze, però sense canvis radicals. Quan tot va bé, continuïtat amb el pla: “Hi ha moltes coses que podem rescatar del partit de dimecres. Vam fer moltes coses bé. També hi ha coses on vam fallar. En la primera part, per exemple, ens van arribar massa vegades i ho volem corregir, naturalment.” “La lectura en aquests casos és doble. A nosaltres, evidentment, la vitòria ens ha donat molta confiança. Però també sabem que el 0-3 de fa tres dies no és cap garantia. Ells, en canvi, tenen una bona oportunitat per refer-se. Segur que afronten el partit com una bona oportunitat per treure’s l’espina de l’altre dia”, explica.

L’eufòria que es viu entre el barcelonisme després del 0-3 es va respirar també ahir en la sala de premsa. A Valverde se li va preguntar pel triplet, però de moment l’única certesa és que el Barça jugarà la final de la copa: “De moment encara no hem guanyat res. La nostra intenció sempre és intentar guanyar-ho tot, però falta molt”, assegurava.

Valverde va parlar d’aquesta final del 25 de maig. Màxim respecte pel València: “Veig una final molt oberta. Valorem molt el València. Encara no hem estat capaços de guanyar-lo en cap dels dos partits d’aquesta temporada. Si s’hagués classificat el Betis, tindríem l’handicap de jugar al seu estadi, contra els amfitrions, però amb el València aquest factor passa a ser neutre. Crec que serà una final atractiva.”

També va parlar de la supercopa de Catalunya de dimecres vinent a la Nova Creu Alta contra el Girona. Avui, tota la carn a la graella; dimecres vinent, dia propici per a les rotacions, un dia per veure en acció Todibo.

PRUDENT

“El 0-3 de l’altre dia no és garantia de res. Cada partit és una història”

FINAL DE LA COPA

“Veig una final oberta i molt atractiva. No hem guanyat el València aquest curs encara”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)