Barça

El dia del judici final

cop de gràcia

El Barça afronta aquesta nit el segon clàssic en tres dies al Bernabéu amb l’oportunitat de donar una estocada a la lliga i a un Madrid que és a les portes d’una enorme crisi

Amb una setmana neta a l’horitzó, Ernesto Valverde tornarà a apostar pel nucli dur, amb Arthur, ja rodat, com a única possible novetat

Tres dies després de deixar el madridisme en estat de xoc, en eliminar l’equip blanc de la copa amb un pragmatisme extrem, vencent-lo per 0-3 en un dels seus millors partits de la temporada, el Barça afronta aquesta nit un clàssic (20.45 h, Movistar Partidazo) en què té poc a perdre i moltíssim a guanyar. En cas de victòria del Real Madrid, lògica tractant-se de l’equip local, el conjunt de Valverde continuaria amb una distància de punts força còmoda respecte a l’Atlético i el mateix Madrid, que l’únic que aconseguiria seria una alenada d’oxigen i d’autoconfiança. Ara bé, si el Barça, que s’ha menjat la moral dels blancs, és capaç de tornar a guanyar al Bernabéu només tres dies després d’imposar-se per 0-3, pot provocar un autèntic terratrèmol enmig de la Castellana, i amb uns efectes devastadors. Els blaugrana, a més, tenen a l’horitzó una setmana neta de partits, cosa que permetrà que Valverde torni a apostar per un onze de gala, a la recerca de la gran estocada al Madrid i a la lliga. Amb Ter Stegen, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Dembélé, Luis Suárez i Messi inamovibles, les úniques peces que ballen en les hores prèvies són el lateral dret i el segon interior. Dimecres, el tècnic blaugrana va apostar per Semedo com a marcador de Vinícius i per Sergi Roberto com a tercera pota del centre del camp, una decisió que, tot i sortir força bé, podria canviar avui. I és que Arthur, que dimecres ja va poder guanyar uns quants minuts de rodatge competitiu, té molts números de tornar a l’onze inicial, per aportar control del joc, una entrada que obligaria Valverde a escollir entre Semedo i Sergi Roberto per ocupar el lateral. I tampoc es podria descartar que el Txingurri apostés per Vidal, per afegir múscul i feina fosca a la medul·lar davant d’un Madrid que, una altra vegada, mirarà de generar perill amb transicions ràpides.

Els que tenen un lloc assegurat, òbviament, són Luis Suárez i Messi, que una altra vegada seran els grans referents ofensius, juntament amb Dembélé. L’uruguaià, que dimecres, després d’acumular uns quants partits amb un rendiment gris, va tornar a demostrar el seu olfacte insaciable marcant dos gols, mirarà d’augmentar els seus excel·lents números contra els blancs, als quals aquesta temporada ja ha fet cinc dianes en tres duels. I després, és clar, pel cel de Madrid tornarà a sobrevolar l’allargadíssima ombra de Leo Messi, un autèntic malson per a l’afició blanca. L’argentí, a més, jugarà aquesta nit amb una motivació extra, ja que es va perdre el partit de lliga del Camp Nou, només va poder jugar una estona, i a mig gas, en l’anada de la copa i dimecres passat no va poder brillar per culpa de la vigilància extrema que va plantejar Solari sobre ell. El madridisme ja fa bé de tremolar.

Calibrant el risc

I és clar, si a Barcelona hi ha calma i tranquil·litat, a Madrid tot són nervis, fins al punt d’haver-hi un gran debat sobre com ha de plantejar Santiago Solari el partit contra l’etern rival. Per un costat, la lògica demana fer rotacions, ja que amb la lliga pràcticament perduda tots els esforços s’han de centrar en la Champions, en què dimarts el Madrid rebrà la visita de l’Ajax. En aquest sentit, Carvajal, Sergio Ramos, Varane i Lucas Vázquez arriben al clàssic amb molèsties, mentre que Modric i Kroos necessiten un descans. El problema, però, és que a Madrid hi ha qui tem que el Barça pugui obrir aquesta nit una enorme ferida, motiu pel qual Solari hauria de prioritzar el clàssic abans que l’Ajax, tenint en compte que l’eliminatòria contra els holandesos està força encarrilada. Sigui com sigui, amb Nacho sancionat i Vallejo sense rodatge, Varane i Ramos tenen tots els números d’haver de forçar. Una altra cosa és que Solari pugui donar entrada o no a jugadors com Marcelo, Odriozola, Ceballos, Bale o Asensio, amb el risc de veure’s enmig d’una enorme crisi a tres dies de rebre l’Ajax, ja que alguns d’aquests futbolistes fa setmanes que estan assenyalats. Qui jugarà segur aquesta nit és Vinícius, l’únic jugador que en aquests moments genera consens i il·lusió i que dimecres, malgrat fallar un munt d’ocasions, es va exhibir. I és que si les coses van mal dades, només ell se salvarà del judici final.

DOBLE PREMI

El Barça aspira a deixar el Madrid a 12 punts i a obrir la caixa dels trons en l’entorn blanc

MÀXIMA MOTIVACIÓ

Messi, terrenal dimecres, torna a ser el núvol que anuncia una gran tempesta

REFLEXIU

Solari dubta entre prioritzar la lliga de campions i mirar d’evitar una hecatombe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)