Barça

Excel·lir al Bernabéu, una bonica tradició blaugrana

Última dècada. El Barça ha guanyat 10 dels 17 partits que ha disputat des de la temporada 2008/09, amb resultats per emmarcar com el 2-6, el 2-3 i el 0-4 en la lliga i el 0-2 en la Champions

El Santiago Bernabéu és un dels camps més difícils de la lliga espanyola. El Madrid es fa fort a casa seva... fins que arriba el Barça. Com a mínim, en l’última dècada. Històricament, el feu madridista havia estat, també per al Barça, un estadi a témer, on fins al 2003 només havia estat capaç de guanyar 13 vegades –en 74 partits disputats–. Des del 2004, els blaugrana hi han aconseguit 12 victòries en 24 duels, un registre envejable, però les coses van canviar el 2 de maig del 2009. Era el primer partit que Pep Guardiola dirigia al Bernabéu, amb la lliga a punt de caure i havent assolit un futbol exquisit en pocs mesos. El 2-6 que reflectia el marcador de l’estadi del Madrid al final del partit no s’esborra fàcilment de la memòria ni de culers ni de madridistes, i va donar el tret de sortida a una dècada prodigiosa.

Aquella nit, a més d’un resultat d’escàndol, el Barça va aconseguir guanyar al camp de l’etern rival amb un gran joc i una gran superioritat, la mateixa que ha necessitat gairebé sempre per imposar-se al feu madridista. I és que, en els últims deu anys, el Barça ha guanyat 10 dels 17 partits disputats al Bernabéu en totes les competicions: set en la lliga, dos en la copa del Rei i un en la Champions League.

A més del 2-6 històric, el Barça ha regalat al barcelonisme, entre d’altres, un 0-2 espectacular en una semifinal europea, el 3-4 amb Martino, un 0-4 sense Leo Messi –lesionat– i un 2-3 amb un gol del millor del món en l’últim minut, que va deixar també la icònica imatge de l’ara capità ensenyant la samarreta al públic. I ho ha fet, habitualment, amb un futbol exquisit, que ha quedat en la retina de la mateixa manera que els resultats.

Avui, el desempat

Amb la victòria de dimecres, el Barça va igualar els triomfs que ha aconseguit històricament el Madrid en els clàssics. Fins avui s’han disputat 241 partits, i cada equip n’ha guanyat 95, i 51 han acabat amb empat. Aquest vespre, el Barça podria aconseguir el 96è i posar-se, així, al capdavant per primer cop des de fa 87 anys.

DESEMPAT

Si venç avui, el Barça superarà el Madrid en nombre de victòries en els clàssics, amb 96
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)