Barça

El protagonista

Ivan Rakitic

Un gol de traca i mocador

Ivan Rakitic està vivint una temporada molt estranya des de l’inici. A l’estiu es va parlar seriosament de la possibilitat de la seva marxa quan va demanar una millora salarial que entenia que el club li havia promès després de la seva última renovació. La petició, però, no va ser atesa i la rumorologia es va disparar fins que va sortir públicament a dir que es quedava. Aquestes últimes setmanes, i sobretot arran del fitxatge de Frenkie De Jong per a la temporada vinent, totes les travesses apunten que Rakitic serà el jugador traspassat per deixar-li la plaça. Han sortit noms d’equips que el volen, com ara el PSG i també l’Inter de Milà. Ell, però, no es vol moure, encara que, de tant en tant, va recordant que espera un gest de Josep Maria Bartomeu en acabar la temporada.

I no vol marxar perquè és feliç en el Barça i a Barcelona i té la confiança absoluta d’Ernesto Valverde, que no es cansa de lloar-lo sempre que pot i que, a hores d’ara, no s’imagina dirigint l’equip sense el migcampista croat en la plantilla. Perquè, malgrat que la temporada estigui sent estranya, el rendiment de Rakitic no se’n ressent i és una peça clau al mig del camp perquè ajuda en les sortida de la pilota i és un treballador incansable al costat de Busquets. També va ajudar Sergi Roberto a la banda dreta per poder controlar bé Vinicius, que, en el partit de la copa del Rei, ja va ser un perill per aquella banda. Amb el pas dels anys, potser ha perdut una mica d’arribada, però quan es pot despenjar, ho fa amb les idees clares i molta qualitat. El seu gol al Bernabéu, que va donar el triomf en el segon clàssic de la setmana, n’és el millor exemple. Desmarcada a l’esquena de Carvajal, Sergi Roberto li va posar la pilota perfectament, va conduir i, quan es va topar amb Courtois, el va superar amb un toc suau per sobre. Definició sublim. Pura delicadesa. Un autèntic golàs. Al mateix escenari també va marcar-ne un altre de molt bonic fa dues temporades, en el triomf per 2 a 3. Va fer el segon del Barça gràcies a un xut des de fora de l’àrea.

En la segona meitat, li va tocar treballar de valent en tasques defensives perquè el Madrid va pressionar de valent i va impedir en moltes fases que el Barça pogués tenir una sortida neta des del darrere. Precisament, una petita errada seva en un rebuig va acabar en una ocasió de Vinicius. El seu magnífic gol i la seva impagable tasca va servir perquè el Barça pogués tornar a guanyar al Bernabéu per donar un cop a la lliga.

1
centrada
2
passades de mèrit bones
5
pilotes recuperades
6
pilotes perdudes
0
faltes comeses
4
faltes rebudes
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)