Barça

Samper es desvincula del Barça i se’n va al Japó

Creu i ratlla. El club blaugrana accepta la petició del jugador de rescindir el seu contracte per fitxar pel Vissel Kobe d’Iniesta i de Villa, on mirarà d’oblidar el seu extens historial de lesions

Fins no fa tant, Sergi Samper estava cridat a ser el futur organitzador del Barça, el nou 4 de l’estil irrenunciable, per continuar engrandint la línia dels Guardiola, Xavi, Iniesta, Busquets i tota la resta. Aquesta sensació, però, es va anar apagant a poc a poc, a mesura que les lesions es van anar acumulant en l’historial de Samper, fins a obligar el migcampista a prendre la decisió més difícil de la seva vida: demanar al club que duu al cor quedar lliure per fer creu i ratlla i fitxar pel Vissel Kobe japonès. I és que Sergi Samper, que només té 24 anys, en suma 18 vinculat al Barça, club al qual va entrar amb només sis anys per desig del seu avi, que el va convèncer perquè aparqués el tennis per fer una prova d’accés a les categories inferiors blaugrana. Dit i fet. Al cap de poc temps Sergi Samper ja era jugador del benjamí B, i encetava una cursa meteòrica cap al primer equip, tot superant etapes a gran velocitat, fins a ser designat com a gran perla del planter blaugrana. “Va ser molt fàcil decidir-ho. La meva àvia també ho hauria vist. Era molt vistós, cridava l’atenció. El seu joc col·lectiu, de moltes passades, pocs tocs, driblant amb el cos”, va afirmar fa uns anys a aquest diari Andrés Carrasco, el descobridor de Samper, l’hereu legítim de l’estil. El 2014, el barceloní va ser designat millor migcampista de tota la segona divisió, sent peça clau del filial d’Eusebio, i uns mesos després Luis Enrique el va fer debutar en el primer equip, en un partit de la Champions contra l’Apoel. “Soc molt feliç. Per mi la prioritat sempre ha estat jugar en el Barça”, va afirmar la nit del seu debut Samper, que uns anys abans havia renunciat a fitxar per l’Arsenal. “Ni tan sols els vaig escoltar. Sempre he volgut jugar en el Barça. Per mi, la prioritat sempre ha estat quedar-me”, va recordar.

El calvari

La malastrugança de Samper va començar el curs 2015/16, en què va estar dos mesos a la infermeria en estellar-se un os. Després li va tocar el rebre a Granada, on va marxar cedit per petició expressa de Jémez, que al cap de poc temps va ser acomiadat, cosa que va provocar que Samper pràcticament no hi jugués. L’estiu següent, el barceloní va acceptar marxar cedit a Las Palmas. Només començar la pretemporada, el migcampista es va estar dos mesos aturat per un trencament muscular i, a l’hivern, al cap de poc temps del seu retorn, tot se’n va anar en norris en fer-se una fractura al mal·lèol peroneal i un trencament del lligament lateral intern del turmell esquerre, una lesió gravíssima que el va deixar fora de joc durant més de sis mesos. I el calvari no va acabar aquí, ja que aquest estiu, mentre s’estudiava alguna opció per tornar a marxar cedit, Samper va tenir uns problemes al genoll que el van deixar sense poder anar a la gira pels Estats Units i, tot seguit, un esquinç al turmell. Tot plegat va provocar que el Barça li donés dorsal, el 16, una nova oportunitat perquè guanyés ritme. I tot just el dia del seu debut, en l’anada dels setzens de la copa contra la Cultural, Samper es va haver de retirar per un trencament muscular.

18 anys després del seu aterratge a Can Barça, el noi que en el seu dia va renunciar a fitxar per l’Arsenal per complir el seu somni, i el del seu avi, de triomfar de blaugrana, ha decidit rescindir el seu contracte per provar fortuna al Japó. Avui s’acomiadarà. Enrere deixa només 13 partits amb la samarreta del primer equip, un bagatge tristament escàs tractant-se d’un dels majors talents que han passat pel planter. Per sempre serà el primer jugador de la història del Barça que va debutar en el primer equip després de passar per tots els equips del futbol formatiu sense interrupció. Maleïdes lesions.

ADEU PREMATUR

El migcampista, perla en el seu dia del planter, s’acomiadarà avui en roda de premsa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)