Barça

L’ocasió perquè Todibo mostri la seva qualitat

Gran oportunitat. El partit contra el Girona servirà perquè el francès ensenyi les seves qualitats competint

Avui el Barça i el Girona es veuran les cares en la final de la supercopa de Catalunya a la Nova Creu Alta de Sabadell. Un partit que ha de servir a Ernesto Valverde per donar descans als futbolistes més utilitzats perquè la càrrega de partits al mes de febrer va ser forta i va haver-hi alguns plats forts com el del retorn a la Champions contra l’Olympique de Lió i els dos clàssics contra el Real Madrid en la copa del Rei i la lliga. Tenint en compte que el Barça ha d’afrontar el partit de tornada contra els francesos el dia 13 que ve i que les forces ara mateix no estan al cent per cent, el descans d’una setmana amb només un partit és idoni per recuperar tota la frescor de cames.

I aquest és el millor escenari perquè els menys habituals disposin de minuts per demostrar a Valverde que se’ls pot tenir en compte de cara al tram final, i decisiu, de la temporada. Per a alguns, a més a més, ha de servir per donar-se a conèixer entre els seguidors blaugrana i el mateix tècnic. És el cas de Jean-Clair Todibo, el defensa francès incorporat aquest hivern del Tolosa. El jugador estava apartat en el seu antic club perquè s’havia negat a renovar i per no tenir-lo aturat tant de temps el Barça va optar per fer-lo venir ja perquè s’integrés en la dinàmica del primer equip. Un milió i dos més en variables van servir per avançar la seva arribada. Aquests mesos que s’estarà aquí segur que li serviran per anar coneixent el sistema i l’estil de joc del Barça i les dinàmiques de treball del cos tècnic actual.

La secretaria tècnica del FC Barcelona considera que amb el fitxatge de Todibo s’han assegurat un dels millors defenses del futur. Per això es van mostrar molt satisfets després d’aconseguir el seu fitxatge per davant d’altres clubs que també el seguien, com es el cas de la Juventus de Torí. Reconeixen que es una aposta esportiva però que amb prou feines hi ha risc.

En el poc temps que fa que és a Barcelona, Todibo ha sorprès gratament Ernesto Valverde. Li veu molt bones condicions, com reconeixia fa uns dies. “No l’hem pogut veure en un partit de competició. M’agradaria veure’l perquè veiem que té qualitats. És fort, ràpid i potent, i colpeja bé la pilota. Està causant una bona impressió; però una cosa és entrenar-se i l’altra competir”, va assenyalar. I com que el que vol és veure’l competir, el duel contra el Girona en la supercopa de Catalunya sembla una gran oportunitat perquè pugui estrenar-se. El jove francès està satisfet després d’haver-se pogut incorporar aquest hivern ja a la disciplina del Barça i espera amb molta il·lusió aquesta possibilitat.

VALVERDE

Detecta molt bones condicions al defensa francès però el vol veure competint

EL CLUB

Pagant un milió va avançar la seva arribada perquè volen que vagi coneixent l’estil

Dembélé i Mina, protagonistes en l’última edició

En el partit de la supercopa de Catalunya de la temporada passada que va enfrontar el Barça i l’Espanyol a Lleida, hi va haver dos grans protagonistes. Un va ser Ousmane Dembélé, que aleshores no tenia, ni de bon tros, la condició de titular que té avui dia. El francès va viure un primer any amb lesions i Valverde volia que tingués minuts. Va sortir de titular i va jugar 62 minuts. L’altre protagonista va ser el central colombià Yerry Mina, que va ser el fitxatge d’hivern de la temporada passada. Va ser molt aplaudit pel públic del Camp d’Esports de Lleida –que es va omplir– i va marcar en la tanda de penals. Va celebrar el gol ballant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)