Barça

Todibo, per fi, de curt

Debut. El jove futbolista francès de 19 anys s’estrena com a blaugrana més d’un mes després de la seva presentació. Amb poc ritme competitiu, desubicat, però amb alguns detalls tècnics

Quatre mesos després, Jean-Clair Todibo torna a sentir-se futbolista. El central francès no jugava un partit oficial des del dia 3 de novembre al camp de l’Estrasburg (1-1), amb el Tolosa, en la Ligue1. Ahir va tornar a vestir-se de curt a la Nova Creu Alta de Sabadell. Primers minuts oficials amb la samarreta del FC Barcelona. Debut sense títol.

Jean-Clair Todibo va estrenar-se com a blaugrana en un onze atípic i ho va fer com a migcampista. Ernesto Valverde li va donar la titularitat en la posició que habitualment ocupa Sergio Busquets. Qualsevol tipus de comparació resultaria cruel. Todibo va ocupar el lloc de pivot defensiu durant els primers quaranta-cinc minuts acompanyat a la zona ampla per dos homes amb ADN Barça com Carles Aleñá i Riqui Puig. Al francès se’l va veure sense ritme competitiu i sense els molts automatismes que sí que van evidenciar els seus socis del mig del camp. Comprensibles tots dos factors. Ja ho va dir el dia 1 de febrer en la seva presentació oficial: “He vingut al Barça per jugar al costat dels millors i per aprendre en aquests mesos que queden de temporada.” Paraules textuals. Ahir va ser la seva primera presa de contacte real.

A Todibo se’l va veure participatiu, amb voluntat de jugar a un o dos tocs, però també amb alguna llacuna tàctica, sobretot a l’hora d’ocupar espais. Va combinar accions de mèrit amb alguna pèrdua innecessària. També va deixar alguna acció de talent. El capità del Girona, Àlex Granell, en pot donar constància. La sotana que li va fer a prop del cercle central per marxar amb pilota conduïda és d’aquelles que fereixen en l’orgull.

Todibo també va demostrar polivalència. En la segona meitat Valverde el va usar a l’eix de la defensa. L’entrada d’Oriol Busquets per Umtiti va comportar el moviment de peces. Todibo va fer parella amb Murillo fins al minut 66, moment en què Valverde va decidir substituir al francès per Chumi. Els vint minuts que Todibo va actuar com a central van ser bons. Amb 19 anys, té recorregut per créixer. Fitxatge estratègic. A veure quina és la seva evolució.

Jean-Clair Todibo guardarà, segur, un bon record del partit d’ahir, tot i que el títol de la supercopa marxés cap a Girona. El que no conservarà és la samarreta del seu debut amb el Barça. El jove francès va preferir donar-la a uns nens de la grada. Gran gest.

DOBLE ROL

Todibo va actuar d’inici com a pivot defensiu, i vint minuts com a soci de Murillo a l’eix

BON GEST

El francès, en lloc de quedar-se la samarreta del debut, la va regalar a la grada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)