Barça

El retorn del fill pròdig

Leo Messi torna a la llista de la selecció argentina vuit mesos i sis dies després

El crac del Barça posa així punt final al parèntesi que s’havia agafat després de la decepció majúscula del mundial de Rússia

El fill torna a casa. Lionel Scaloni l’espera amb els braços oberts. Tot el país, l’espera. Vuit mesos i sis dies després, el nom de Leo Messi torna a figurar en una llista de l’albiceleste. El mateix Scaloni va confirmar ahir la notícia. Llista de 31 futbolistes, amb novetats com les de Matías Suárez (River), Domingo Blanco i Lisandro Martínez (Defensa i Justícia), però sobretot, per damunt de tot, amb el retorn anhelat d’un home. L’home. Torna Leo.

“Que bo que hagis tornat”, piulava a Twitter el seu amic i excompany en el Barça i en la selecció Javier Mascherano. És així, Messi tornarà a jugar amb l’Argentina. Citat per als amistosos de preparació contra Veneçuela, el dia 22 a Madrid, i contra el Marroc, el dia 26 a Tànger. Tànger, la ciutat on aquesta temporada va guanyar el primer títol del curs 2018/19 amb el Barça –la supercopa d’Espanya contra el Sevilla– i el Wanda Metropolitano, l’estadi on aspira a aixecar a final de temporada la Champions, el trofeu que el mateix Messi va batejar el dia del Gamper com aquella “copa bonica i desitjada” i per la qual sospira tot el barcelonisme. A falta de confirmació oficial, això sí, el futbolista hauria pactat jugar només un dels dos partits. Ja ho veurem. Ahir Scaloni ni ho va confirmar ni ho va desmentir.

El retorn de Messi és la millor notícia possible per a l’albiceleste. Segurament no tant per a Ernesto Valverde i el Barça. Leo no juga cap partit amb la seva selecció des de l’eliminació del mundial de Rússia a mans de la França d’Umtiti i Dembélé en els vuitens de final (4-3). Aquell va ser l’últim partit de Messi amb l’Argentina. Molts es pensaven que potser aquell seria el capítol final de la relació Messi-selecció, però l’astre argentí ha decidit reconciliar-se amb la samarreta argentina. Punt final a les especulacions. Punt final al parèntesi.

El fet que Messi hagi decidit tornar precisament ara és un senyal inequívoc que el crac del Barça vol intentar guanyar la pròxima edició de la copa Amèrica que es disputarà al Brasil del 14 de juny al 7 de juliol (Argentina està en el grup de Colòmbia, Paraguai i Qatar). Reforç capital per al combinat que dirigeix Scaloni. Retorn del millor futbolista del món a una selecció que fa temps que ha perdut encant; retorn també del màxim golejador de la història d’Argentina: 65 gols en 128 partits.

Abans de la cita amb l’Argentina, però, Messi té assenyalat amb lletres majúscules el partit del dia 13 contra l’Olympique de Lió. Han fallat Madrid i PSG. El Barça no pot fallar.

LA DADA

250
dies
han passat des que Argentina va caure contra França (4-3) en el mundial.

REPTE

Messi s’ha marcat com a objectiu de redempció alçar la copa Amèrica al Brasil al juliol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)