Barça

Amb el vent a favor

El Barça, instal·lat en un núvol després de la doble victòria en els clàssics i de gaudir també amb la tragèdia del Madrid en la Champions, vol mantenir l’estat de dolçor amb un triomf contra el Rayo abans de l’examen del Lió

Guanyar contra el penúltim classificat és vital per mantenir o ampliar distàncies amb l’Atlético

El barcelonisme viu instal·lat en un clima d’eufòria. Eliminar el Real Madrid de la copa i deixar-lo ferit de mort en la lliga, i veure pocs dies després com l’Ajax també profanava el Santiago Bernabéu i ho feia esclatar tot pels aires a la casa blanca, no computa com un títol, però segurament hi ha molts culers que ho han celebrat potser més. La teoria dels vasos comunicants. Frustració i crisi al Madrid, alegria desbocada al Barça. Excés de serotonina entre els aficionats blaugrana. Sobredosi d’hormones en l’última setmana i mitja. La doble victòria en el clàssic i l’estocada mortal en la Champions amb la complicitat de Frenkie de Jong i companyia ha estat com beure l’elixir de la felicitat. Una copa rere una altra.

Dins d’aquest context de bonança és on s’emmarca la visita d’avui del Rayo Vallecano al Camp Nou (18.30 h). El líder rep el penúltim classificat. Hi ha 37 punts de diferència entre els dos equips. Tot el que no sigui un triomf blaugrana seria posar aigualir l’estat d’ànim actual. El Barça està obligat a guanyar per mantenir els 12 punts de diferència respecte a l’equip de Solari i els 7 punts de marge respecte a l’Atlético de Madrid. L’equip de Valverde saltarà a la gespa, de fet, sabent què ha fet el conjunt de Simeone, que juga dues hores abans al Wanda contra el Leganés (16.15 h). El Barça és clar favorit. El Rayo viu angoixat a dos punts del Celta, l’equip que marca ara mateix la barrera de la salvació amb 25 punts. Els madrilenys acumulen cinc derrotes consecutives i tenen clar que el partit del Camp Nou no és la seva guerra. Lluny queda ara aquella victòria del Rayo al Camp Nou de l’any 2000 (0-2), amb l’actual tècnic dels de Vallecas aleshores damunt la gespa. Míchel segur que recorda aquell partit. Repetir aquella gesta seria una injecció vital per a un Rayo que, això sí, ja sap què és fer-ho passar malament al Barça aquesta mateixa temporada. Míchel haurà revisat bastantes vegades el partit de la primera volta. Va ser al mes de novembre i el Barça va salvar els mobles a Vallecas amb un gol de Dembélé al minut 87 i un altre de Luis Suárez al minut 90’ (2-3).

Messi va perdre’s el partit d’ara fa uns mesos a Vallecas per lesió. Avui sí que hi serà. Ja veurem si a la gespa o a la banqueta. El pitxitxi de la lliga no va marcar en cap dels dos clàssics de la setmana passada i avui aspira a retrobar-se amb el gol. En suma 25 i el Rayo és un rival propici per ampliar les xifres. Però Valverde té la paraula. I és que, si Messi té un partit al cap ara mateix, no és precisament el partit contra el Rayo. Messi i el Barça tenen una cita ineludible dimecres contra l’Olympique de Lió. La Champions mana. La recent eliminació del Madrid a mans de l’Ajax i la del PSG a càrrec del United avisen el Barça. A Europa una relliscada resulta letal i el Lió no és un rival fàcil. Els francesos han golejat 3-1 el Caen en la copa i 5-1 el Tolosa en la Ligue1. Avui juguen al camp de l’Estrasburg (17 h) abans de visitar el Camp Nou.

És possible que Bruno Genesio faci descansar algun dels seus homes titulars de cara al partit de Barcelona. A veure què decideix Ernesto Valverde en el seu cas. El que és segur és que Piqué i Umtiti seran avui la parella de centrals. La baixa per sanció de Lenglet deixa via lliure al seu compatriota, que va rodar-se dimecres en la supercopa de Catalunya contra el Girona. Umtiti, titular i Murillo, a la recambra per a possibles ensurts. Fora de la llista han quedat també Boateng i Todibo, tots dos per decisió tècnica. Semedo podria entrar en el carril dret, però a davant hi ha espai per a les sorpreses. Homes com Coutinho i Arturo Vidal podrien treure el cap en l’onze. I podria descansar Suárez. És una de les possibilitats.

En el Rayo, igual que en el Barça, un canvi obligat a l’eix de la defensa. El senegalès Abdoulaye Ba, com Lenglet, és baixa per sanció i Velázquez entrarà en lloc seu. Contra el Girona Míchel va jugar amb línia de quatre al darrere, però tot indica que vindrà més protegit al Camp Nou i que el Rayo jugarà amb defensa de cinc. A dalt, tota la responsabilitat en la figura de RDT. Cor madridista i talent a les botes.

ALGUNA ROTACIÓ

La immediatesa del partit contra el Lió convida a fer moviments en l’onze

CANVI OBLIGAT

La baixa de Lenglet per sanció obre la porta a Umtiti com a soci de Piqué

ALERTA

Les urgències del Rayo enverinen el partit. El 2-3 de Vallecas és un bon avís a navegants
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)