Barça

Luis Enrique: “Messi és Matrix. Atura el temps i fa el que vol”

El Luis Enrique més íntim. L’actual seleccionador espanyol s’ha sincerat en una conversa amb Ricard Toquemada, en la prèvia del Barça-Rayo

“Messi és un geni. Messi és Matrix. Atura el temps i pot fer el que vulgui. Això és el que fa ell. No ho he vist fer a ningú més. Andrés Iniesta té coses similars de visió perifèrica per veure qui ve per darrere i fer un canvi de ritme. Això només ho he vist fer a Andrés Iniesta i, per sobre de tots, a Leo Messi”. Elogis d’un entrenador a dos dels seus antics deixebles. Paraules de Luis Enrique als micròfons de Catalunya Ràdio.

L’actual seleccionador espanyol ha mantingut una conversa futbolística i molt interessant amb Ricard Torquemada dins la sèrie Parlem de futbol de la TDT en la prèvia del Barça-Rayo, en què ha parlat de moltes coses. De Messi, de la seva etapa al Barça, de futbol, de tot.

“Estic molt agraït per tot el que he viscut al Barça durant 14 anys. Sempre m’han tractat de meravella. Em sento un privilegiat d’haver viscut el que he viscut tant com a jugador com entrenador”. “Haver continuat al Barça hauria estat egoista per part meva. El jugador necessita que li arribi el missatge, que vingui algú altre a explicar-li la història d’una altra manera. Quan el missatge s’ha esgotat, millor marxar. De fet, al principi de l’última temporada jo ja tenia presa la decisió i vaig comunicar al club que busqués un substitut. Em sentia com quan al mòbil li queda una ralla de bateria...”. “Els meus millors anys com a entrenador van ser al Barça B”, ha assegurat l’asturià. Afirmació sorprenent tenint en compte tot el que va arribar a guanyar amb el primer equip.

L’asturià també ha parlat del seu bon amic Pep Guardiola. Naturalment també tot elogis: “Pep és el millor entrenador del món per la seva idea futbolística. Guanyarà o no, però és el millor en la seva proposta. Els seus equips sempre van a guanyar i donen espectacle”.

Pel que fa a la seva relació amb Jordi Alba, menys extens en el seu discurs. Simplement s’ha limitat a dir que “no hi va haver cap problema personal” i que “Sergi Roberto tampoc jugava massa i això que era com el meu fillol”. “Tot va ser per un canvi de sistema”, ha admès.

Altres noms que han sorgit en la conversa han estat els de Ter Stegen i Piqué. Del porter alemany, afirma que algunes de “les seves intervencions semblen obres d’art”. “Al principi va saber acceptar el seu rol. Va fer un exercici de maduresa bestial. Allò li va anar molt bé per ser el porter que és ara”. “Piqué és com un nen gran dins el vestidor. Li costa entrenar, però després el veus dins el camp i dius ’ostres’! És molt competitiu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)