Barça

El protagonista

Gerard Piqué

El millo(r) Piqué

Parla –i parla clar–, opina, alliçona, polemitza, juga i marca. Sempre Piqué. Protagonista a dins i a fora. El gol d’ahir contra el Rayo Vallecano tanca una dolça setmana i mitja en l’agitada i divertida vida de Gerard Piqué. Gol per despertar el Barça del son profund a què l’havia sotmès el Rayo amb la mossegada inicial de Raúl de Tomás. Piqué al rescat. Seu va ser el gol de l’empat contra l’equip de Míchel. Va arribar de cap, amb una rematada imponent. Autoritari. Messi li va servir una pilota exquisida al cor de l’àrea en una falta lateral des de la dreta de l’atac i Piqué, lliure de marca, va rematar de manera inapel·lable a la xarxa, aprofitant la badada del seu marcador i la mitja sortida de Dimitrievski, que va arribar tard a refusar (38’). És el quart gol que marca en la lliga –també ho va fer contra el Llevant, el Vila-real i el Girona– i el cinquè de la temporada (PSV).

Luis Enrique, en una interessant conversa amb Ricard Torquemada en la prèvia del partit, havia definit Piqué com un tigre de Malàisia. Va elogiar-ne la competitivitat i va mostrar la seva admiració per la seva capacitat de metamorfosi quan la pilota comença a rodar. Segons Luis Enrique hi ha el Piqué dels entrenaments i el Piqué dels partits. Quan toca Piqué es connecta. Ahir el tigre va esgarrapar. Un gol bonic que fins i tot els detractors haurien d’aplaudir i que va ser celebrat, i de quina manera, pels culers presents ahir a l’estadi. Menció especial per als càntics de la grada d’animació: “Millo, fot-te, ha marcat Piqué!” Cançó amb missatge per a l’ex-delegat del govern espanyol a Catalunya. Ell i Piqué han tingut la parròquia distreta aquesta setmana a Twitter. Perquè Piqué és dels que parla dins i fora del camp. Una rara avis dins el món del futbol. Personatge amb discurs. Li agrada mullar-se. Capaç de titllar Enric Millo de mentider i manipulador a les xarxes socials pel seu vídeo fragmentat de Jordi Cuixart el dia de la concentració davant la conselleria d’Economia i capaç també de sortir a la zona mixta del Santiago Bernabéu a defensar la llibertat dels presos polítics i a convidar els presents a centrar la mirada en el judici del procés. Així és Piqué. Valent i omnipresent. Perquè amb el d’ahir contra el Rayo Vallecano ja són vint-i-set partits de lliga com a titular aquesta temporada. El català no s’ha perdut ni un minut de lliga en tota la temporada. Incansable.

57%
d’eficàcia en rematades entre els tres pals en la lliga (4 gols en 7 rematades)
8
pilotes recuperades
0
pilotes perdudes
1
falta comesa
1
falta rebuda
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)