Barça

De més a menys en 14 mesos com a blaugrana

Trist balanç. El rendiment del brasiler va ser molt millor en els quatre mesos de la temporada passada que en els set que acumula aquest curs

Va arribar com un regal de Reis per ajudar un equip que havia de començar a buscar un relleu per a un Iniesta que estava a poques setmanes d’anunciar el seu adeu. L’arribada de Philippe Coutinho en el mercat d’hivern de la temporada passada va generar moltes expectatives. Aterrava al Camp Nou com a estrella d’un Liverpool en plena temporada magnífica, i el brasiler va mantenir la bona ratxa un cop es va vestir la samarreta blaugrana. Coutinho va tenir una bona segona meitat de temporada, deixant bones sensacions i bons registres per un futbolista acabat d’arribar. Tot i no poder participar en la Champions League per haver jugat ja aquella temporada amb els reds, el brasiler va disputar 22 partits, 16 com a titular, i va aconseguir 10 gols i sis assistències. Tot i que no és fàcil ser el relleu d’Andrés Iniesta, les xifres del curs passat feien pensar que Coutinho podria ser una peça important en això d’omplir el buit deixat pel manxec.

El primer tram de la temporada 2018/19 va il·lusionar el barcelonisme i els partidaris de Coutinho, que va superar Ousmane Dembélé en la lluita particular per acompanyar Leo Messi i Luis Suárez. Una lesió muscular al mes de novembre va obligar el brasiler a descansar un parell de setmanes i el que semblava una aturada forçada sense més història va suposar un daltabaix en la seva temporada.

Dembélé va aprofitar l’absència de Coutinho per fer-se un lloc al costat de Suárez i Messi i passar per damunt en la llista de preferències de Valverde. Cou, que ha disputat ja 39 partits aquest curs –26 com a titular–, només ha marcat vuit gols, i no ha aconseguit revertir la situació. El brasiler té el suport del vestidor i el cos tècnic, que no deixa de donar-li una oportunitat rere l’altra, desitjant que no sigui massa tard per recuperar un jugador brillant.

Partits 22 Titularitats 16 Substitucions 11
Gols 10
Assistències 6
Minuts 1.483
Partits 39 Titularitats 26 Substitucions 16
Gols 8
Assistències 5
Minuts 2.451
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)