Barça

El pas endavant és urgent

Contra el Rayo, Coutinho va tornar a decebre i va marxar del camp entre xiulets. El vestidor però, confia a recuperar-lo

Si finalment Dembélé no pot jugar contra l’Olympique de Lió, el brasiler tindrà una oportunitat de les grans per reivindicar-se

El brasiler no es treu la llosa de ser el fitxatge més car de la història del Barça

Philippe Coutinho fa temps que no arrenca. El qui és el fitxatge més car de la història del Barça –120 milions d’euros més 40 en variables va pagar el club blaugrana al Liverpool fa poc més d’un any, en el mercat d’hivern– travessa un molt mal moment, especialment des que va començar el 2019, i el partit d’aquest dissabte al Camp Nou contra el Rayo Vallecano n’és només l’última confirmació. Després d’una altra fluixa actuació, en què el brasiler, tot i intentar aparèixer els primers minuts, es va anar diluint a poc a poc –a més, va desaprofitar una claríssima ocasió per marcar just abans que s’avancés el conjunt madrileny– i no va estar bé ni en el primer temps ni tampoc en el segon, amb l’entrada de Dembélé i el canvi de sistema. Valverde va optar per substituir-lo en el minut 80 i la reacció d’una part de l’afició, que comença a perdre la paciència amb el jugador, va ser acomiadar-lo xiulant. El poc lideratge que està transmetent sobre el terreny de joc, i la seva actitud, sovint freda i un pèl apàtica, tampoc hi ajuden. És el pitjor símptoma respecte de l’estat d’una peça cridada a ser important i decisiva, i més tenint en compte la forta aposta que es va fer per ell, però que, de moment, en la que és la seva primera temporada completa en el Barça, està decebent. Tot i això, el mateix tècnic blaugrana, almenys de portes enfora, hi treu ferro: “Sempre hi ha una exigència terrible, i en aquest club, més. No s’hi ha de donar molta importància. Coutinho ha estat lluitant tot el partit i dels grans jugadors, sempre esperem que es treguin un conill del barret. El secret està a perseverar.” Però que només hagi estat titular en 16 jornades de lliga –se’n va perdre dues per lesió, al novembre–, demostra que la confiança que hi té el Txingurri també s’evapora a poc a poc.

Amb encara gairebé tres mesos de temporada per endavant, en què es decidirà tot i el Barça aspira a guanyar els tres títols, el vestidor és conscient que recuperar el millor Coutinho és clau. El brasiler, de fet, ja ha demostrat com a blaugrana que pot ser important. Ho va ser els mesos finals del curs passat, ajudant a aconseguir el doblet –en Champions no podia jugar– i, en menor mesura, els primers d’aquesta temporada, amb alguna que altra bona actuació, com ara a Wembley o en el primer clàssic de lliga. Contra el Madrid al Camp Nou, de fet, va marcar el que és el seu últim gol en la lliga. Ja han passat més de quatre mesos. Massa temps per a un jugador que més d’un cop ha maquillat un fluix partit estant encertat de cara a porteria, però que, el 2019, només suma dos gols –un de penal–, en la copa. Per tot plegat, la seva reacció, sobretot pel que fa a sensacions i a joc, és del tot obligada i urgent. I és que si Ousmane Dembélé, que contra el Rayo va acabar lesionat, amb una elongació al bíceps femoral de la cama esquerra, no es recupera a temps per enfrontar-se, dimecres, a l’Olympique de Lió, en la tornada dels vuitens de Champions, el partit més important des que va començar el curs, serà Coutinho qui ocupi el seu lloc.

El francès fa temps que ha avançat clarament el brasiler i fins i tot el segon entrenador, Jon Aspiazu, ho va destacar a principis d’any: “És veritat que Coutinho no està, en aquests moments, al nivell de la temporada passada i que Dembélé li ha passat una mica per sobre. Esperem que millori, ja que és un jugador molt important per a nosaltres.” Si dimecres juga d’inici, Coutinho afrontarà tot un examen, dels que poden marcar el seu futur, ja que, en un partit de caixa o faixa, està obligat a fer un pas endavant. Alhora, també és una oportunitat d’or per passar pàgina a aquests mesos foscos i reivindicar-se.

Els companys hi creuen

“Intentem ajudar-lo”, assegurava dissabte Nélson Semedo preguntat per Coutinho, sense amagar, de totes maneres, que el brasiler no està bé: “Està passant per una fase complicada, que tots hem passat, però segur que acabarà superant aquest sotrac.” També un dels líders del vestidor com Gerard Piqué va voler trencar una llança en favor del brasiler: “Està fent una bona temporada. El cost del seu fitxatge va ser molt gran i això també implica que hi hagi més expectatives sobre el rendiment. És el que hi ha. Des de dins, li donem tot el suport del món. El necessitem a final de curs al millor nivell, i segur que ho estarà.” Si es així, no queda dubte que el Barça tindrà més números per poder guanyar-ho tot i completar una altra temporada històrica.

SEQUERA EVIDENT

L’últim gol de Coutinho en la lliga va ser en el clàssic del Camp Nou, a l’octubre

SEGONA OPCIÓ

Sempre hi ha una exigència terrible, i en aquest club, més. No se li ha de donar molta importància. Coutinho ha estat lluitant tot el partit
Dels grans jugadors, sempre esperem que es treguin un conill del barret. El secret està a perseverar
Ernesto Valverde
Intentem ajudar-lo. Està passant per una fase complicada, que tots hem passat, però segur que superarà aquest sotrac
Nélson Semedo
Des de dins li donem tot el suport del món. El necessitem a final de curs al millor nivell i segur que ho estarà
Gerard Piqué
Dembélé ja fa temps que l’ha avançat i si està bé per dimecres, no hi ha debat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)