Barça

El protagonista

Leo Messi

La unanimitat dels genis

Doblet en la tornada dels vuitens de final contra l’Olympique de Lió al Camp Nou i un nou trio de gols en la lliga contra el Betis al Benito Villamarín. Leo Messi arriba al tram decisiu de la temporada en plena explosió golejadora. Motivat i amb ganes de tornar a fer-la grossa. La possibilitat del triplet no és una quimera. El visualitza en l’horitzó. Líders amb 10 punts d’avantatge en la lliga després de l’ensopegada de l’Atlético de Madrid, finalistes de la copa del Rei i un bon camí en la Champions, malgrat que en aquesta fase ja no hi ha cap rival fàcil.

I amb aquest Messi tot és possible. Contra el Betis va tornar a demostrar que és un jugador únic, imparable. Deuen pensar els verd-i-blancs que el 10 blaugrana els té una especial mania perquè és una de les seves víctimes preferides. Amb els tres d’ahir, ja els ha marcat 23 gols en 21 partits, 19 en la lliga i 4 més en la copa del Rei. El primer va servir per obrir la llauna i va ser espectacular. Un llançament de falta des de la frontal que es va colar per tot l’escaire i on Pau López no va poder fer res, malgrat que era el seu pal. Especialista en aquestes accions, Messi ja ha fet cinc gols de falta directa aquesta temporada –Alabès, PSV, Espanyol, Espanyol i Betis. Ara, però, feia tres mesos que no en feia cap perquè els últims van ser a Cornellà-el Prat el 8 de desembre.

Pocs minuts després va tornar a posar a prova Pau López amb un altre llançament de falta, encara que en aquesta ocasió el porter va aturar el seu xut. Va donar un gol mastegat a Luis Suárez però l’uruguaià va fallar quan ho tenia tot a favor. Just abans del descans, però, es van intercanviar els papers i en aquesta ocasió Messi no va perdonar i pràcticament va deixar sentenciat el partit després d’una ràpida definició en rebre una passada magnífica de taló de Luis Suárez. El millor, però, encara havia d’arribar. Messi s’ho va reservar per a la segona meitat. Per posar el colofó final al més que possible cop definitiu en la lliga. El seu tercer, el que va tancar la golejada, va ser descomunal, una nova obra mestra d’un futbolista que fa art amb els peus i que no deixa mai de sorprendre. Es va inventar una rematada amb l’empenya que va fer una paràbola espectacular que va passar per sobre de Pau López i que va tocar al travesser abans de traspassar la línia de gol. El gol va ser estratosfèric i la reacció del públic, fantàstica. El Benito Villamarín, en un gest que no s’acostuma a veure, es va posar dempeus per aplaudir i corejar el nom de Messi, que va enviar una pilota al pal en l’última ocasió del partit. Els veritables amants del futbol, als que no els poden gaire els colors, sempre es rendeixen a l’argentí. És la unanimitat dels genis. Ja acumula 29 gols en la lliga i 51 trios de gols en la seva carrera.

Ahir també va igualar Iniesta com el segon jugador de la història del Barça amb més partits oficials, amb 674.

72
intervencions
4
passades de mèrit bones
4
pilotes recuperades
2
pilotes perdudes
1
pal
2
faltes rebudes
5
rematades
3
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)