Barça

Messi té molta pressa

Un Barça molt treballador goleja el Betis amb un ‘hat-trick’ del millor jugador del món, autor de tres gols preciosos, que surt del Benito Villamarín ovacionat per l’afició bètica, i un altre gran gol de Suárez

Els blaugrana deixen l’Atlético a deu punts de distància a la lliga i afronten l’aturada de la lliga amb la competició de la regularitat molt ben encarada

Leo Messi no està per orgues. Els de Valverde tenen moltes ganes de tancar la lliga i, tot i que encara queden deu jornades i 30 punts per disputar-se, sembla ciència-ficció que els blaugrana puguin perdre aquesta lliga. I encara ho és més tenint a les seves files un futbolista exquisit, amb fam i amb imaginació i talent per executar jugades com les que va regalar al Benito Villamarín. Perquè fa molts anys que l’argentí fa embadalir els barcelonistes i tots els amants del futbol, però ahir qui es va rendir al millor futbolista del món va ser l’afició bètica. El partit era molt perillós perquè el Betis, que havia guanyat en la primera volta al Camp Nou, com que no té por juga de tu a tu als blaugrana, però el Barça havia d’aprofitar la relliscada de l’Atlético aquesta jornada per allunyar-se deu punts del seu perseguidor i deixar molt ben encarat un nou títol de lliga. Perquè és cert que no hi ha res definitiu quan queda encara tant per jugar, però la realitat és que seria un pecat si els blaugrana no alcessin una nova lliga a finals de maig.

Al Barça li va costar superar la pressió alta del Betis, que no va renunciar al seu futbol, com tampoc no ho va fer al Camp Nou. Les primeres ocasions clares del partit, de fet, van ser dels andalusos, sobretot en una mala rematada de Jesé davant Ter Stegen. La pilota passava més temps al camp del Barça, que semblava incòmode davant un equip que també volia la pilota. Però Messi, un cop més, es va encarregar de dur la tranquil·litat als culers. El públic va protestar molt una falta clara de Guardado a Arthur, segurament perquè eren conscients que era ideal per a Leo Messi. L’argentí, que no marcava de falta directa des del derbi contra l’Espanyol del mes de desembre, va situar la pilota a la frontal i, amb un xut espectacular, va treure les teranyines de la porteria de Pau, que no hi va poder fer absolutament res. El 0-1 va portar una mica de calma als blaugrana, que es van començar a sentir cada cop més forts en un partit sense pausa i amb un intercanvi de cops constant. Messi va baixar al mig del camp més d’un cop per intentar tenir una millor sortida de la pilota, però els de Valverde van saber jugar en un escenari poc habitual.

El Betis de Quique Setién, fidel als seus principis, s’acostava a Ter Stegen amb continuïtat i, sobretot, amb perill. L’encert, però, no va estar del seu costat. La defensa blaugrana, molt atenta, i el porter alemany, més d’un cop, van evitar l’empat. El perill bètic no desapareixia però el Barça no va patir en excés. Luis Suárez va tenir el segon gol a les seves botes però la rematada, massa fluixa, va acabar a les mans de Pau. L’uruguaià, que va brillar molt més en la conducció, l’associació i el driblatge que en l’aspecte golejador, va tornar a fer gala de la seva excel·lent entesa amb Messi. De fet, el 0-2, quan la primera part moria, va néixer en una meravellosa combinació entre Suárez i Messi a la frontal de l’àrea: una passada en profunditat del capità blaugrana a l’uruguaià que, d’esperó, va assistir el millor futbolista del món per tancar el primer temps amb un altre gran gol.

Quique Setién no pensava renunciar al seu futbol i el Betis va sortir a totes en el segon temps i es va plantar amb perill a l’àrea de Ter Stegen, però el Barça tenia entre cella i cella sentenciar ben aviat el partit i la lliga. Els sevillans començaven a acusar l’esforç i el perill era cada cop més tènue, i Luis Suárez buscava el gol. En tres minuts, el de Salto va tenir tres ocasions clares. Les dues primeres van acabar fora; la tercera, al fons de la xarxa després d’una gran jugada personal.

El Benito Villamarín no va poder suportar el 0-3, després d’un mes complicat pels bètics, i es va anar buidant a poc a poc, i el Betis s’anava desfent. L’afició que quedava, cada cop menys, s’inquietava mentre veia com el seu equip quedava sense esma sobre la gespa. L’afició bètica que no se n’havia anat va tenir el premi del gran gol de Loren i, sobretot, del golàs de Leo Messi. L’argentí va completar el seu hat-trick amb un gol de museu, d’aquells que, si es pogués, es posarien en una vitrina de vidre per exposar-lo: una pilota picada des de la frontal per fer-la passar per sobre de Pau que va aixecar el públic dels seus seients: el millor del món, ovacionat i aclamat pel Villamarín.

El Barça afronta el tram decisiu de la temporada a la lliga, el títol que reivindica la plantilla, tot i somiar obertament tornar a regnar a Europa, objectiu molt ben enfilat.

UNA NOVA FALTA

Messi va obrir el marcador amb un gol de falta, fent entrar la pilota per l’escaire

CÒMODE

El Barça es va sentir a gust en un partit sense pausa i va ser millor que el Betis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)