Barça

La reiteració d’allò sublim

Amb el de Sevilla, Messi acumula 51 ‘hat-tricks’ des que va debutar com a professional

Els elogis cap al capità blaugrana arriben d’arreu: de companys i rivals, però també dels que han estat grans jugadors

“No recordo que un públic rival m’hagi ovacionat mai per un gol”, deia Leo Messi després de sentir com la graderia del Benito Villamarín corejava el seu nom. I és que l’afició del Betis també es rendeix al talent del millor futbolista del món, aquest talent que li permet executar allò que ben segur que molts futbolistes han imaginat en algun moment de la seva carrera. El públic bètic no va tenir més remei que aplaudir un dels gols més preciosos i espectaculars que es poden veure en un partit de futbol. La vaselina amb què Messi va completar el 51è hat-trick de la seva carrera va eclipsar, de fet, un partit amb cinc gols de molta bellesa: el primer, en un llançament de falta directa; l’assistència de Luis Suárez d’esperó en el 2-0; la jugada personal de l’uruguaià en el tercer gol blaugrana, i fins i tot el fort xut de Loren en el gol de l’honor dels locals. Però Messi és això. La seva qualitat és capaç d’eclipsar-lo a si mateix cada minut que passa. Al Villamarín, el crac argentí va signar un nou hat-trick només tres setmanes després de l’últim, que precisament va aconseguir també a Sevilla, al Sánchez Pizjuán. I només tres mesos després del penúltim, al Ciutat de València. És el quart de la temporada –el primer es remunta al setembre, en l’estrena de l’equip en la Champions League contra el PSV– i ha igualat les xifres del curs passat, en què en va signar quatre, tot i que un dels quals –contra l’Eibar en la lliga– va acabar en pòquer. És molt lluny encara de les xifres de la seva millor temporada en aquest aspecte, la 2011/12, en què va marcar deu hat-tricks, entre els quals un repòquer i dos pòquers, però encara té dos mesos per engrossir una mica més les xifres i endur-se alguna pilota més a casa. De moment, a l’habitació de les pilotes ja n’hi ha 51, però res fa pensar que la ratxa del millor del món s’aturarà aquí.

Des de fa anys, Messi no només és el far que guia el Barça: també és el golejador més important de l’equip. Messi és un futbolista a qui saps que pots donar la pilota en qualsevol ocasió, perquè sabrà què fer-ne. I tot i que no ha crescut formant-se com a golejador, és una assegurança de cara a la porteria rival. Aquest curs ja acumula 39 gols, i torna a ser el màxim aspirant a la Bota d’Or gràcies als 29 que acredita en la lliga. És bastant factible que superi els 34 de la lliga passada, sobretot si es dedica a marcar-los de tres en tres.

Rendició global

L’afició del Betis, que ja ha vist com Leo Messi endossava dos trios de gols al seu camp en les dues últimes visites del Barça, no va dubtar ni un segon a reconèixer-li el mèrit del que havia fet. Però el del Benito Villamarín no va ser, ni de bon tros, l’únic elogi que va rebre el crac de Rosario. Els companys, un cop més, es van rendir als seus peus. “És un orgull tenir-lo i que marqui la diferència d’aquesta manera”, deia Sergio Busquets a Sevilla. “A nosaltres ja no ens sorprèn el que fa, perquè tenim la sort de veure’l en els entrenaments cada dia”, reconeixia, afortunat, el de Badia del Vallès. “El que hem vist fins ara demostra que no hi ha ningú com Leo”, assegurava Gerard Piqué, sempre contundent en les seves declaracions. “És especial i el que fa és únic”, continuava. I Ernesto Valverde qualificava de “meravella” el tercer gol de Messi a Sevilla. Però és que els elogis, un cop més, han arribat de totes bandes, també de la víctima, el Betis. “Messi és un futbolista estratosfèric. Hem tingut la sort de compartir època amb un jugador així”, deia Quique Setién després de la golejada, i Sergio Canales hi afegia que Messi “demostra que és el millor partit rere partit”.

Les alabances, un cop més, van traspassar les parets de l’escenari de l’espectacle, i les xarxes socials es van omplir de bones paraules. Twitter bullia ahir a la nit amb l’emoticona de la cabra (en anglès, GOAT), utilitzada per referir-se al millor de tots els temps (Greatest Of All Times). Gary Lineker, exfutbolista del Barça i actualment un dels comentaristes més reconeguts del futbol europeu, no va perdre l’oportunitat per tornar a definir el blaugrana com el més gran de tots. “El tercer gol és absurd. Hi ha grans jugadors, grans jugadors de tots els temps i, després, hi ha Leo Messi”, va piular l’anglès. El tuit va tenir gairebé 20.000 repiulades i més de 80.000 “m’agrada”. Els mitjans de comunicació convencionals també es van omplir d’elogis a Messi. I és que el millor futbolista de la història no deixa indiferent ningú.

‘HAT-TRICKS’

51
trios de gols
acumula Leo Messi amb el Barça i l’Argentina, incloent-hi cinc pòquers i un repòquer.

LES REACCIONS

El tercer gol és absurd. Hi ha grans jugadors, grans jugadors de tots els temps i, després, hi ha Leo Messi
Gary Lineker
EXJUGADOR DEL BARÇA

QUART DEL CURS

Ha marcat quatre ‘hat-tricks’ aquest curs: al PSV, al Llevant, al Sevilla i al Betis

TEMPORADA 2011/12

Va marcar 10 trios de gols, entre els quals un repòquer i dos pòquers
És un futbolista estratosfèric. Hem tingut la sort de compartir època amb un jugador així
Quique Setién
ENTRENADOR DEL BETIS
És un orgull tenir-lo. A nosaltres ja no ens sorprèn. Tenim la sort de veure’l en els entrenaments
Sergio Busquets
FUTBOLISTA DEL BARÇA
El que hem vist fins ara demostra que no hi ha ningú com ell. És especial i ho ha repetit molts anys; el que fa és únic
Gerard Piqué
FUTBOLISTA DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)