Barça

Arthur i els reptes pendents

Barça. El migcampista brasiler està satisfet amb el seu rendiment, però té clar que ha de guanyar fons físic per aguantar més minuts a la gespa i que també ha de fer gols

Sincer i valent, Arthur Melo va assumir que s’havia equivocat quan va anar a la festa d’aniversari de Neymar a París dos dies abans del clàssic. Es va disculpar amb els companys, el cos tècnic i amb el club i tots el van ajudar a superar aquell mal moment. Un pecat de joventut ja solucionat i una minsa taca en la seva notable trajectòria en els seus primers mesos en el Barça. Sembla que totes li ponen, a Arthur, integrat i respectat per l’equip i amb l’afició clarament a favor perquè veuen en ell un futbolista similar a Xavi i amb un ADN clarament blaugrana. El mateix jugador reconeixia que tot el que estava vivint era magnífic, que tot anava sobre rodes però que era jove i que necessitava continuar treballant per millorar.

Hi ha dos aspectes claríssims on ho pot fer. El primer és millorar el seu fons físic. Els preparadors ja van detectar en els primers entrenaments de l’estiu que Arthur hauria de treballar aquest aspecte perquè tenia dificultats per aguantar un ritme com el del futbol europeu i en especial el del Barça durant un partit sencer. Els números són consistents per reforçar aquesta teoria. Dels 32 partits oficials que ha disputat el migcampista brasiler aquesta temporada, només ha completat els noranta minuts en quatre, contra el Llevant, el Sevilla i el Real Madrid en la copa del Rei i en la Champions contra el Tottenham al Camp Nou. Contra els anglesos a Wembley, on va jugar 87 minuts, va ser el partit de la seva consagració com un futbolista important per a l’equip. Arthur ha sortit com a titular en 23 partits i Valverde l’ha reemplaçat en un total de 19. En nou partits hi ha entrat sortint des de la banqueta. Només Ousmane Dembélé ha estat substituït més vegades que ell aquesta temporada.

Des de la secretaria tècnica no estan preocupats per aquesta circumstància. Consideren que Arthur ve d’un futbol menys exigent en la posició on juga i que és un tema de ritmes. Estan convençuts que és un aspecte que pot millorar i recorden que el seu joc ha anat a més en tots els aspectes, com per exemple que ara ja busca moltes més passades verticals que no pas en els primers partits. En el segon gol contra l’Olympique de Lió, de Coutinho, va ser clau la seva passada a Luis Suárez. Des del club, a més a més, es feliciten perquè tant ell com Arturo Vidal estan arribant al tram decisiu de la temporada cada cop més integrats i perquè s’han convertit en dos jugadors importants per a Valverde, cadascun amb el seu rol dins l’equip.

On Arthur també té marge de millora és en la seva faceta golejadora. Encara no ha pogut marcar cap gol en partit oficial i encara li costa trepitjar l’àrea rival o buscar el xut des de fora de l’àrea. En va fer un de magnífic durant la pretemporada amb un fort xut llunyà. El brasiler té moltes ganes d’estrenar-se amb el Barça.

CAPACITAT FÍSICA

El club creu que és perquè ve d’una lliga menys exigent i que és un tema de ritmes

LA XIFRA

4
partits
sencers ha acabat Arthur dels 32 que ha disputat fins ara en totes les competicions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)