Barça

‘Second round’

El Barça rep demà el United amb voluntat de rubricar el seu desitjat accés a les semifinals de la Champions

Tots els precedents contra els ‘red devils’ al Camp Nou servirien als blaugrana per classificar-se

La pilota de la Champions tornarà a rodar demà al Camp Nou (21 h). Ahir al matí ja ho va fer damunt la gespa de la ciutat esportiva Joan Gamper. El Barça de Valverde es va entrenar amb la pilota d’aquesta competició i amb el cap posat exclusivament en el Manchester United. Xip Champions.

Després que la segona unitat complís amb el tràmit a Osca amb un empat per cobrir l’expedient, que manté l’Atlético de Madrid a una distància de seguretat de 9 punts de diferència, el Barça ja està absolutament centrat en la visita dels red devils. El 0-1 del partit d’anada a Old Trafford de la setmana passada permet ser optimistes amb la possibilitat d’accedir a les semifinals, però, com avisava el mateix Gerard Piqué després de la victòria a Manchester, res de menysprear ni de donar per mort aquest United abans d’hora. El cop d’autoritat dels britànics al Parc dels Prínceps de París en l’eliminatòria anterior contra el PSG (1-3) i l’eterna espina clavada de l’Olímpic de Roma de fa un any són un bon antídot contra l’autocomplaença i la relaxació. Ja ho va dir també el mateix Ernesto Valverde abans del primer partit: per passar l’eliminatòria, el Barça ha de fer “dos molt bons partits”. Potser el de fa cinc dies a Old Trafford no va ser el millor partit del Barça en general, almenys no en atac, però la personalitat i l’ofici defensius de l’equip en el primer partit sí que van ser dignes d’elogi. El Manchester no va rematar entre els tres pals de la porteria de Ter Stegen. Rashford, Lukaku i companyia van topar amb un colossal Piqué, secundat amb excel·lència per Lenglet i Semedo i l’esforç de la resta de l’equip. La sobrietat del Barça en el primer assalt i el gol en pròpia porta de Luke Shaw van servir per veure la primera victòria culer a Old Trafford en la història de la màxima competició europea. Primer pas fet. Demà se n’espera més. Més i millor.

Rakitic i Roberto, a punt

El Barça arriba a aquest segon partit plenament convençut de les seves possibilitats. Leo Messi, apagat en el primer partit pel fort cop rebut al pòmul i al nas per part de Smalling, té ganes de revenja. Tot i no brillar a Old Trafford, sí que va fer l’assistència a Suárez en l’acció del 0-1. El gol se’l va guardar per al Camp Nou. Messi arriba recuperat al partit de demà i descansat després de no haver viatjat a Osca dissabte. Tot l’equip arriba descansat. Dels titulars a El Alcoraz, presumiblement només repetirà Ter Stegen.

Bones notícies també des de la infermeria. Ivan Rakitic ja està recuperat del seu procés febril i Sergi Roberto també està ja bé de les seves molèsties musculars. Tots dos es van entrenar ahir amb normalitat en una sessió en la qual també van ser presents els debutants en la lliga Riqui Puig i Moussa Wagué, i el porter Iñaki Peña, que ja va viatjar a Manchester la setmana passada.

Moltes menys rotacions es va poder permetre Ole Gunnar Solskjaer aquest cap de setmana en la Premier en la vitòria a casa contra el West Ham (2-1). Dos gols de penal de Paul Pogba van donar els tres punts a un United que va introduir cinc canvis respecte al partit contra el Barça (Marcos Rojo, Phil Jones, Lingard, Juan Mata i Martial). De Gea, Dalot, Smalling, Fred, Pogba i Lukaku van repetir.

La història acompanya

El United arriba avui a Barcelona i ho fa conscient que necessita marcar al Camp Nou. També sap que la història no l’acompanya. Cap dels quatre resultats anteriors al Camp Nou li servirien per passar l’eliminatòria. De fet mai ha guanyat a l’estadi contra el Barça. Solskjaer i tots els aficionats dels red devils guarden un dolç record de la victòria del 26 de maig del 1999 al Camp Nou en aquella mítica final contra el Bayern de Munic, però contra el Barça la història és diferent. Dos empats i dues derrotes. El 2008, en l’última visita, el United no va passar del 0-0. L’any 1998, en partit de lligueta, va empatar 3-3, i quatre anys abans, el 94, derrota contundent per 4-0. Tots en la Champions. L’altre precedent, en l’antiga recopa, victòria també del Barça per 2-0 l’any 84.

DESCANSATS

L’equip arriba bé. Valverde va donar treva a tots els titulars contra l’Osca. Ter Stegen, l’únic que repetiria

DUES ALTES

Rakitic, ja recuperat del seu procés febril, i Sergi Roberto, es van entrenar ahir amb normalitat

LA DADA

Els ‘red devils’ saben què és guanyar al Camp Nou (final del 99), però no a l’estadi contra el Barça

EXPECTACIÓ

El United aterrarà avui a Barcelona pels volts de les 13.45 hores. Ve de guanyar el West Ham (2-1)
Champions
TEMPORADA 2007/08
Barça-United 0-0
*Semifinals
TEMPORADA 1998/99
Barça-United 3-3
Anderson i Rivaldo (2) / Cole i Yorke (2)
*Lligueta
TEMPORADA 1994/95
Barça-United 4-0
Stòitxkov (2), Romário i Ferrer
*Lligueta
Recopa
TEMPORADA 1983/84
Barça-United 2-0
Hogg Graeme (p.p.) i Rojo
*Quarts de final

Messi ha marcat 22 gols contra equips anglesos (2 al United)

Leo Messi ja sap què és marcar un gol a un equip anglès en l’actual edició de la Champions. Ho va fer contra el Tottenham a Wembley en la fase de grups. Ara pensa exclusivament en la porteria del Manchester United. David de Gea, entre cella i cella. L’astre argentí ha marcat ni més ni menys que 22 gols contra equips britànics en la màxima competició continental. La seva víctima preferida és l’Arsenal, amb nou gols en sis partits. Messi és, de fet, el màxim golejador contra equips anglesos en tota la història de la Champions. Al Manchester United li ha marcat dos gols. Tots dos en dues finals, la del 2009 i la del 2011.

Solskjaer, molest amb el calendari

Ole Gunnar Solskjaer s’ha queixat en les últimes hores del calendari establert per la UEFA. El noruec lamenta el poc descans que ha pogut donar als seus futbolistes dins aquesta eliminatòria. “No entenc per què primer vam jugar dimecres i ara ho fem dimarts. I per què hi ha altres equips que van jugar dimarts i ara ho faran dimecres. Aquests tenen més marge de preparació entre els dos partits de l’eliminatòria”. “Crec que la UEFA hauria de corregir aquestes diferències entre els equips. És un greuge”, assegura. Solskjaer torna demà a l’escenari on va aixecar la Champions del 99. Seu va ser el gol de la victòria del United contra el Bayern en el minut 93 de la final.

L’agenda d’avui

L’expedició del Manchester United arriba avui a Barcelona. L’equip anglès aterrarà a la capital catalana pels volts de tres quarts de dues de la tarda i s’allotjarà a l’hotel Sofia. A partir de les sis de la tarda, s’entrenarà al Camp Nou. Abans, a un quart de sis, parlaran Solskjaer i un jugador del United encara per determinar. Valverde i Ter Stegen parlaran a les 15.45 h. L’equip s’entrenarà a la ciutat esportiva a partir de les set de la tarda.

El col·legiat serà l’alemany Felix Brych

L’alemany Felix Brych (44 anys) ha estat designat per la UEFA per dirigir la tornada dels quarts de final de demà al Camp Nou. Internacional des del 2007, Brych ha xiulat partits al Barça en cinc ocasions, amb un balanç de dues victòries, dos empats i una derrota. Cinc duels ha arbitrat també al United (tres victòries i dos empats). Clement Turpin xiularà el Juve-Ajax.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)