Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del FC Barcelona

“El mur dels quarts? La paraula és il·lusió”

Fa una setmana, des d’Anglaterra, Ernesto Valverde ja advertia que si el Barça volia jugar les semifinals de la Champions hauria de fer “dos molt bons partits” contra el United. El 0-1 aconseguit en l’anada a Old Trafford no l’ha desviat ni un mil·límetre del seu discurs. Continua pensant igual. Màxim respecte al Manchester: “És un gran equip. Admiro el seu esperit competitiu. És un rival amb jugadors molt potents. Els respectem per la seva història com a club i per tot el que han fet en aquesta Champions fins avui com a equip.” “Suposo que tots dos serem fidels al nostre estil. El 0-1 no és un resultat definitiu. No podem pensar en la possibilitat de buscar l’empat. Seria absurd. Hem d’anar a guanyar des del primer minut i intentar controlar el joc. És un d’aquells dies que cal ser molt precisos i segurs amb la pilota per tal que ells no se sentin còmodes”, admetia ahir en roda de premsa.

Valverde no parla per parlar. Parla des de l’anàlisi. Ell millor que ningú sap que aquest United ha guanyat tres dels quatre partits que ha jugat lluny d’Old Trafford en l’actual edició de la Champions. Victòria per 0-3 al camp del Young Boys, victòria per 1-2 al camp de la Juventus i victòria per 1-3 al camp del PSG. El Juventus Stadium i el Parc dels Prínceps, sí. Un bon avís a navegants de les intencions amb què visitaran avui el Camp Nou.

El Barça està doblement avisat. Espanta la trajectòria del United a domicili i l’espina de Roma continua present en la memòria culer i també posa l’equip en alerta. Partit important avui al Camp Nou. Espera un bitllet per a les semifinals. “El mur dels quarts? Això no ens genera temor. La paraula és il·lusió. Volem passar i jugar les semifinals. Estem preparats i la nostra gent, també. La gent vindrà i ens ajudarà. És un dia important per al club. Hi ha moltes il·lusions dipositades en aquesta competició.”

Valverde també va parlar de les queixes del tècnic del United pel que fa al calendari. Les entén i les comparteix: “Entenc perfectament les paraules de Solskjaer. És absurd que hi hagi quatre equips que tinguin vuit dies de descans entre partit i partit i en canvi hi hagi quatre equips més que només tinguin sis dies de descans. Ens penalitza a uns i als altres no.” Solskjaer no entenia que un equip que havia jugat dimecres jugui ara dimarts i un equip que havia jugat dimarts jugui ara dimecres. Valverde tampoc no ho entén.

Pel que fa a noms propis, a Ernesto Valverde se li va preguntar ahir per l’estat de Leo Messi i Ousmane Dembélé. El primer serà titular amb tota seguretat, el segon té butlleta de revulsiu: “Dembélé titular? Ja ho veurem. El que està clar és que té possibilitats de participar. L’altre dia ja va jugar uns 60 minuts i està bé. Messi també està bé. Durant el partit a Old Trafford va estar una mica commocionat pel cop que va rebre, però res més. Al cap de dos dies ja estava perfectament. Està en perfectes condicions.”

RESPECTE MÀXIM

“Respectem el United per la història i pel que han fet a fora de casa”

ESTIL INNEGOCIABLE

“Tots dos serem fidels al nostre estil. És un dia per ser precisos amb la pilota”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)