Messi lidera el pas a semifinals

Espectacular partit de l’argentí, que fa els dos primers gols del Barça, el segon amb la col·laboració de De Gea, i trenca la defensa del Manchester United fent de futbolista total

El brasiler s’afegeix a la festa amb un gran tercer gol que celebra reivindicant-se i ajuda l’equip a classificar-se per a la penúltima eliminatòria després de tres anys d’absència

BARÇA 3 M. UNITED 0

GOLS:1-0, Messi (16’). 2-0, Messi (20’). 3-0, Coutinho (61’).ÀRBITRE:Felix Brych (Alemanya).Targetes grogues:Luis Suárez.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:96.708 espectadors. M. UNITED: De Gea Jones Lindelöf Smalling Young McTominay Fred Pogba Lingard
Alexis Sánchez 80’ Rashford
Lukaku 73’ Martial
Dalot 65’
RESTA DE CONVOCATS: Sergio Romero, Matic, Andreas Pereira i Juan Mata.
BARÇA: Ter Stegen Sergi Roberto
Semedo 71’ Piqué Lenglet Jordi Alba Busquets Rakitic Arthur
Arturo Vidal 75’ Messi
Luis Suárez
Coutinho
Dembélé 81’
RESTA DE CONVOCATS: Cillessen, Malcom, Umtiti i Aleñá.

En una setmana en què els devots adoren marededeus, sants i diverses imatges, els aficionats del Barça van poder adorar ahir el seu déu, el déu del futbol, com li canten al Camp Nou. Leo Messi es va exhibir contra el Manchester United amb dos gols i diverses jugades espectaculars que van classificar el Barça per a les semifinals de la lliga de campions després de tres anys sense aconseguir-ho. Messi va ser un futbolista total, que va pressionar, va fer gols, passades en curt, passades de quaranta metres i rematades acrobàtiques, i que va jugar de davanter i d’organitzador i va anul·lar les mínimes esperances angleses de remuntada.

Ni mentia ni exagerava Ole Gunnar Solskjaer quan deia que intentarien tenir la pilota més que el Barça i que tenien com a objectiu igualar aviat l’eliminatòria, fer un gol que obligués els blaugrana a pensar. Els anglesos van sortir decidits, i no s’havien disputat encara els primers 60 segons de joc que Rashford ja havia enviat una pilota al travesser. La sortida i la pressió del Manchester United va sorprendre el Barça i els anglesos arribaven fàcilment a l’àrea de Ter Stegen. Pogba, amb molta mobilitat, era superior a Rakitic i connectava bé amb Rashford. Però la sortida anglesa va durar ben poc, uns set minuts. Els que va necessitar el Barça per aconseguir una possessió llarga. Els blaugrana, ben plantats amb Busquets i Arthur dirigint el primer rondo, van aconseguir que la rauxa inicial dels anglesos quedés en no res. I això que els jugadors de Solskjaer van rebre una bona notícia en el minut 10. L’àrbitre, l’alemany Felix Brych, va assenyalar penal sobre Rakitic. El gol posterior podia enterrar les seves aspiracions, però Brych, després de consultar el VAR, va fer marxa enrere. El VAR va lliurar els de Solskjaer del primer gol, però res va impedir que Messi passés per sobre dels anglesos en cinc minuts memorables de l’argentí. Si el Barça volia tenir la pilota, sabia que també havia de pressionar. I després d’una bona pressió, Messi va poder fer el primer de la nit. Recuperació, sotana i xut ajustat al pal de la porteria de De Gea. Trencava, així, una sequera de sis anys consecutius sense marcar en els quarts de final de la lliga de campions. El gol va esperonar més els blaugrana i Messi, i va deixar tocats els anglesos, que rebien un cop molt fort quatre minuts després. Messi tenia ganes de mostrar al món que no hi ha cap altre jugador com ell i va buscar porteria des del balcó de l’àrea amb un xut amb la dreta que no havia de generar problemes a De Gea, però el porter madrileny es va empassar la pilota. Molt discutida ha estat la seva titularitat en la selecció espanyola des del mundial de Rússia després d’haver tingut més d’una actuació dolenta. No ho havia estat mai al Manchester United, però després del partit d’ahir segurament els aficionats dels red devils també es faran alguna pregunta, les mateixes que es feien els espanyols durant l’última copa del món.

El segon gol blaugrana va deixar l’eliminatòria gairebé sentenciada i Messi amb ganes de continuar-se exhibint. L’argentí pressionava com mai i les seves arrencades creaven perill. Messi sap que aquest any la Pilota d’Or es disputa en la Champions. I vol les dues coses. Una altra jugada estratosfèrica del de Rosario va estar a punt de significar el tercer del Barça en l’últim minut de la primera part, però la rematada de Sergi Roberto al segon pal la va salvar De Gea.

La famosa frase que va dir Johan Cruyff abans de la final de Wembley del 1992, aquell “sortiu i disfruteu”, lluïa a la façana del Camp Nou ahir abans del partit. I el Barça i Messi van sortir en la segona part a divertir-se i a jugar amb el Manchester United. El de Rosario va continuar fent el que va voler al camp. No va fer el seu tercer gol de miracle tot just començar, després de la clàssica jugada amb Jordi Alba. Es va convertir moltes vegades en un migcampista més i va dirigir el joc de l’equip com va voler. Va buscar el gol fins i tot de xilena i també va mirar de fer feliços els seus companys de davantera. Va ser un futbolista total. Necessitava Suárez i Coutinho, i al brasiler el va trobar. Una passada de l’argentí ben controlada per Alba va caure als peus de Coutinho, que amb un gran xut va fer el tercer. Va celebrar el gol tocant-se les orelles. Es reivindicava, així, després de les crítiques que li havien plogut en els últims mesos. El gol era el premi al seu bon partit, un gran espectacle en què va destacar Messi, però en què el Barça va fer una bona exhibició coral després d’uns primers minuts de dubtes. Va ser insistent en la pressió, va tenir molta possessió, va ser mortal en les arribades i va concedir poques oportunitats als anglesos, que quan van poder rematar van topar amb Marc-André ter Stegen, com en una última rematada d’Alexis Sánchez, aplaudit pel públic, a la qual l’alemany va respondre amb una mà espectacular.

Gran partit coral dels de Valverde, que van mostrar la seva ferma candidatura a un títol al qual també aspira, de moment, l’Ajax, que va eliminar la Juventus com abans havia eliminat el Real Madrid i del qual el públic del Camp Nou va celebrar els gols. Va ser una de les coses amb què es va divertir el públic, que també va fer mofa continuada de De Gea i va acabar rendit al joc del seu equip, que torna a aspirar a un triplet que ja va guanyar els anys 2009, amb Pep Guardiola, i 2015, amb Luis Enrique.

MINUT A MINUT

1’ El United comença avisant amb un xut al travesser de Rashford, a passada de Pogba.
7’ Piqué rebutja, providencial, un xut de Martial. El Barça, desconcertat d’inici.
10’ Brych xiula penal sobre Rakitic i, després de consultar el VAR, se’n desdiu.
14’ Ter Stegen atrapa un xut de Rashford després d’un contraatac del Manchester United.
16’ Golàs de Messi. L’argentí roba una pilota a la frontal, busca l’escletxa i bat De Gea amb un xut des de fora de l’àrea, ajustat al pal.
20’ El segon de Barça, amb la col·laboració de De Gea, a qui la pilota passa per sota l’aixella després d’un xut des de la frontal de Messi.
26’ Transició del Barça i xut alt de Messi.
41’ Messi serveix una falta indirecta que remata Rakitic, amb el cap, a mans de De Gea.
45+2’ Descomunal jugada de Messi, que assisteix Alba i aquest, Sergi Roberto. El dorsal 20 remata a gol i De Gea rebutja sota els pals.
47’ Gran passada de Suárez a Messi, xut de l’argentí i Young envia a córner.
61’ Gol de Coutinho. Xut colossal des de fora de l’àrea que es clava a l’escaire de la porteria.
64’ Messi, a punt de marcar de xilena.
89’ Xut bombat de Suárez que se’n va fora.
90’ Parada brutal de Ter Stegen. Alexis remata amb el cap i el porter posa una mà miraculosa.
90+1’ Bona resposta de De Gea a un xut de Messi des de dins de l’àrea.