Barça

Ter Stegen, implicat i solidari

Relats Solidaris de l’Esport. El porter alemany del Barça apadrina la quinzena edició d’aquesta iniciativa, que aquest any tindrà com a beneficiària la Fundació Pare Manel

El porter del Barça, Marc-André ter Stegen, és el padrí aquest any de la quinzena edició del llibre Relats solidaris de l’esport, escrit per periodistes esportius de casa nostra, i que ja ha recaptat 830.000 euros. Ter Stegen pren el relleu del seu entrenador, Ernesto Valverde. L’entitat que es beneficiarà de la venda del llibre serà la Fundació Pare Manel, que ajuda els més joves al districte de Nou Barris i que lidera Manel Pousa. El llibre, presentat dijous a la seu del Banc de Sabadell, es pot adquirir per només 15 euros a tots els centres d’El Corte Inglés. “És un plaer molt gran. Aquesta iniciativa sembla una cosa petita, però no ho és. Amb una cosa petita, pots canviar moltes coses, pots canviar una vida. Ajudant la Fundació Pare Manel puc tornar el que m’han fet sentir en aquests cinc anys aquí, tothom m’ha fet molt fàcil l’adaptació”, va dir el porter del Barça durant la presentació. Ter Stegen, que ha donat una samarreta i uns guants signats per ell per ser subhastats, ha compartit ja alguna xerrada amb Manel Pousa, que va explicar tot el que sentia. “Ens ha tocat la loteria sense comprar número. La providència ens ha portat Ter Stegen i el grup de periodistes. Estic des dels anys setanta per Roquetes, Verdún i aquella zona. Visitava les presons i després veia joves pel barri que sabia que acabarien a la Model. Hem intentat ajudar molt. Dedicarem aquests diners a projectes esportius. L’esport ajuda molt. Tenim equips federats i al consell escolar. Ara tenim ja quatre equips de bàsquet, també. I dos de futbol sala que juguen de locals a la presó. La gent, quan ve, veu que no hi ha dimonis allà. Aquest projecte ens ha salvat el pressupost”, va dir Manel Pousa.

Ter Stegen, que va explicar que és la primera vegada que fa una cosa com aquesta, vol implicar-se en el projecte i ha demanat ja que el Pare Manel li organitzi una visita pel barri i li ensenyi la problemàtica que hi ha. L’alemany, que viu a Gràcia i a qui es fàcil trobar-se passejant per la ciutat i movent-se en metro, va dir sentir-se molt a gust a Barcelona. “M’agrada estar aquí. La gent em respecta. Soc un tio normal, que puc estar tranquil en un cafè i que vaig en metro perquè em va bé. Pel barri parlo amb la gent, em dona suport”, va explicar el porter blaugrana.

El Liverpool

L’alemany també va valorar l’eliminatòria contra el Liverpool de la lliga de campions: “Pot passar qualsevol cosa. Esperem aconseguir el pas a la final. Pel club, per l’afició, per nosaltres, però abans ve una setmana dura, amb tres partits de lliga. Els hem de guanyar per assegurar el títol.” Continuant amb la Champions, el porter alemany no considera un fracàs l’eliminació del City. “Hi ha molta qualitat, molta igualtat entre els clubs. També va caure la Juventus. Hi ha partits amb poca diferència. Un partit, el pot decidir com has dormit la nit anterior”, va dir el blaugrana, que va tenir paraules d’ànim per a De Gea, després de la seva errada al Camp Nou: “Em va costar celebrar aquell gol perquè és un company. Després del partit li vaig dir que la vida continua, que és humà fallar i que em podria haver passat a mi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)