Victòria real i la lliga, més a prop (2-1)

Lliga. Un gol de Lenglet i un altre de Jordi Alba acosten al Barça al títol. Els de Valverde podrien ser campions ja aquesta pròxima setmana

Victòria poc lluïda però important del Barça per 2-1 avui contra la Real Sociedad, que l’acosta una mica més al títol de lliga. Un gol de Lenglet a la sortida d’un córner en la primera part i un altre de Jordi Alba en la segona han donat els tres punts als de Valverde. També ha guanyat l’Atlético al camp de l’Eibar amb un gol de Lemar (0-1). Tot dins el previst i un partit menys. El Barça podria ser campió aquesta pròxima setmana. Veurem.

Més vent que futbol en els primers quaranta-cinc minuts de partit. I això que tant Ernesto Valverde com Imanol Alguacil han estat generosos amb els 75.470 espectadors que s’han atrevit a anar a l’estadi aquesta nit. No acompanyava ni el temps, ni el context. Lliga virtualment decidida, partit enmig del pont de Setmana Santa i partit post festassa contra l’United. Tots els ingredients convidaven segurament a mirar el partit per la televisió, però tots dos tècnics han volgut premiar als fidels i amanir el partit des de la pissarra amb dos onzes titulars de garanties. La Real s’ha presentat al Camp Nou amb un trident ofensiu format per Willian José, Oyarzabal i Juanmi. Proposta atrevida. I el Barça ha sortit amb Messi, Suárez i Dembélé. Però poc futbol. Primera part més aviat discreta de tots dos equips.

La Real només ha gaudit d’una oportunitat clara de gol en tot el primer temps. Ha estat una doble oportunitat de fet. Juanmi ha fet lluir-se a Ter Stegen en un u contra u i el refús ha caigut a les botes de Willian José, que quan ho tenia tot a favor per marcar, ha enviat la pilota als núvols (35’). La millor oportunitat del Barça abans del gol de Lenglet, l’ha tingut Luis Suárez. El seu xut, sec i ras, ha obligat a intervenir amb encert a Rulli (41’).

Messi, amb dues faltes directes abans de la mitja hora de joc, també havia avisat, però ha estat Clément Lenglet qui ha trobat el premi del gol (44’). També en una acció a pilota aturada. Córner servit des de l’esquerra i rematada excel·lent del central francès. Poderós en el salt imposant-se a la marca de Mikel Merino i Oyarzabal.

La segona meitat ha tingut la mateixa tònica. Tot molt pla, tret de la sacsejada dels gols de Juanmi i Jordi Alba en només dos minuts de diferència. El dorsal 7 de la Real ha empatat el partit després de batre a Ter Stegen amb una rematada de primeres, en una acció en què li ha guanyat l’esquena a Piqué amb una gran diagonal, després d’una passada magnífica filtrada per Mikel Merino (62’). El Barça, però, no ha tardat gens a reaccionar. Només dos minuts. Messi ha assistit a Jordi Alba i el lateral, enlloc de tornar-li la passada com fa habitualment, ha connectat un xut creuat que ha superat l’estirada de Rulli (2-1, 64’).

Al final, tres punts i a pensar ara ja en el desplaçament de dimarts a Vitòria. Espera l’Alavés.