El protagonista

Clément Lenglet

Un gol per desembussar

Va saltar més alt que ningú en un córner per marcar per primer cop en la lliga amb el Barça

Aparcada l’eufòria de la lliga de campions, el Barça va mirar de nou a la lliga amb la idea d’enllestir tan aviat com sigui possible la consecució del títol. Valverde va apostar per un equip gairebé de gala, donant descans només a una vaca sagrada, Sergio Busquets. Amb la pilota en joc, hi va haver intensitat, actitud, ganes i control del rival, però va faltar precisió. Més múscul que cap, més energia que encert. El Barça dominava, però a Rulli se’l veia ben poc. Messi donava senyals de vida, però no n’hi havia prou. Calia desencallar el partit per un camí allunyat de l’habitual. I així va ser. En la darrera jugada de la primera part, un llençament des de la cantonada executat per Ousmane Dembelé, Clément Lenglet va saltar més alt que ningú i va signar un gol dels de tota la vida: cop de cap del defensa central i pilota a la xarxa. Dos jugadors de la Real van saltar al seu costat, però no van poder evitar que el seu gir de coll el fes connectar amb la pilota per creuar una rematada lluny de l’abast de Gerónimo Rulli.

El primer gol del jove defensa francès en la lliga des que vesteix de blaugrana va ajudar de manera decisiva el seu equip en una de les victòries més suades, i importants, de la temporada. Després, en la segona part, la Real Sociedad va tenir el seu moment i, fins i tot, va aconseguir empatar. De seguida, però, un altre defensa, Jordi Alba, va posar les coses a lloc signant el 2-1 definitiu. En tot cas, sense aquell inesperat 1-0 en l’últim sospir abans del descans, el partit s’hauria pogut encallar de manera molt perillosa. El Barça venia d’un duel de màxima exigència, física i mental, i ho estava pagant.

El partit de Lenglet també va ser bo pel que va oferir en defensa. La Real va presentar una davantera de tres en què qui més va rondar la seva zona va ser el perillós Mikel Oyarzábal. I el dorsal 15 va respondre de manera notable a l’exigència. Sense errades, ben situat, contundent i ràpid quan va haver d’anar a retallar, el francès va mantenir el nivell que habitualment exhibeix, al costat de Gerard Piqué, a l’eix de la defensa blaugrana. El que l’ha convertit, a hores d’ara, en indiscutible titular per davant de Samuel Umtiti.

El d’ahir no és el primer gol de Clément Lenglet en el Barça. Va debutar com a golejador en la primera ronda de la copa, el 31 d’octubre passat, amb una altra rematada de cap després d’un córner. La víctima va ser un equip de segona B, la Cultural Leonesa, i aquella vegada va signar l’únic gol del partit en el minut 90.